Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vlakke opening op Beursplein 5 in verschiet

Vlakke opening op Beursplein 5 in verschiet
28 jul 2009 om 08:11

De beurs van Amsterdam zal vanochtend vlak van start gaan. In Amerika eindigden de beurzen op Wall Street nipt in het groen, waar in Azie een wat verdeelder beeld heerste. Voorbeurs kwamen Deutsche Bank en Docdata met kwartaalcijfers en gaf Ahold een update over de omzetontwikkeling in de betreffende periode. Vanochtend komt het CBS met enkele cijfers, waaronder het producentenvertrouwen.

 

Albert Heijn wint aan marktaandeel

In het tweede kwartaal van 2009 heeft Ahold een netto-omzet gerealiseerd van 6,4 miljard euro, een stijging van 11,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, of 3,9 procent wanneer het valuta-effect niet wordt meegerekend. In Europa wist de Albert Heijn te winnen aan marktaandeel bij een identieke omzetgroei van 0,4 procent en een netto-omzet van 2,1 miljard euro. In de Verenigde Staten presteerden Stop & Shop en Giant-Landover opnieuw beter.

 

Winststijging bij Deutsche Bank

In het tweede kwartaal van 2009 boekte Deutsche Bank een nettowinst die maar liefst 68 procent hoger uitkwam dan in dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 1,1 miljard euro en dit was bij een omzet van net geen 8 miljard euro. De winst werd vooral gestuwd door goede prestaties bij investment banking. Hoewel er volgens de bestuursvoorzitter van de bank een stabilisatie heeft plaatsgevonden in de bancaire sector, wilde hij geen verwachtingen afgeven voor het tweede half jaar.

 

Lichte winst op Wall Street, verdeeld beeld in Azie

Wall Street is maandagavond met een kleine winst gesloten, vooral de financials zorgen aan het einde van de handelsdag voor een duw in de goede richting. Ook het nieuws dat de Amerikaanse woningmarkt zich herstelt stelde beleggers gerust. Verizon, dat met kwartaalcijfers kwam, zag zijn aandeelhouderswaarde teruglopen als gevolg van tegenvallende cijfers. De Dow Jones-index won 0,2 procent op 9.109 punten. De S&P deed het een fractie beter met een dagwinst van 0,3 procent op 982 punten en de Nasdaq steeg met 0,1 procent tot 1.968 punten. In Azie is de toonaangevende Nikkei-index met een licht verlies van nog geen 0,1 procent gesloten en in de middaghandel staat de Hang Seng op een plus van 0,7 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.