Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Koersdaling zet door bij opening AEX

Koersdaling zet door bij opening AEX
17 jun 2009 om 08:22

De Amsterdamse beurs zal vanochtend lager van start gaan. De AEX heeft in de afgelopen twee dagen al zo’n 8 punten verloren. Als de daling doorzet zou dit wel eens de correctie kunnen zijn waar analisten al weken op rekenen. 

Rabobank zit met overschot aan spaargeld

De Rabobank gaat kredieten die zij in de afgelopen periode heeft verkocht aan beleggers terugkopen. De bank heeft een overschot aan spaargeld . Door veranderde boekhoudregels is het gunstig deze kredieten terug op de balans te zetten in plaats van zogenoemde off-balance-constructies te hanteren. Het gaat zowel om oude bedrijfsleningen, leningen voor commercieel vastgoed als recenter ook hypotheekleningen.

AVA Hunter Douglas keurt agendapunten goed

De aandeelhoudersvergadering van Hunter Douglas heeft alle punten van de agenda goedgekeurd. Dit betekent onder meer dat er een wijziging in de statuten zal plaatsvinden, waardoor een aandeelhouder al bij een bezit van 90 procent van de aandelen mag overgaan tot een uitrookprocedure. Ralph Sonnenberg bezit momenteel 90,2 procent van de aandelen. Overigens waren er voor de vergadering geen aanmeldingen van aandeelhouders om deze bij te wonen.

‘Economie VS als eerste uit het slop’

De economie van de Verenigde Staten zal tussen juli en september groeien met 0,5 procent. Dat voorspelde het economisch adviesorgaan van de American Bankers Association (ABA), de beroepsorganisatie van Amerikaanse banken gisteren. De ABA verwacht dat de consumentenuitgaven vanaf de tweede helft van 2009 weer groeien. Samen met het aantrekken van de financiële markten, het herstel op de huizenmarkt en de stimuleringsuitgaven van de federale overheid is de kans groot dat de Amerikaanse economie als eerste uit de recessie komt . Ook de secretaris-generaal van de OESO sprak zijn verwachting uit dat de economie van de Verenigde Staten als eerst weer zal groeien.

Buitenlandse beurzen

Ondanks meevallende cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt wisten de beurzen op Wall Street toch niet in het groen te sluiten. Tegenover het goede nieuws over de huizenmarkt stond een tegenvallend cijfer over de industriële productie . De benutting van de capaciteit is in mei gedaald naar 68,3 procent. Daarnaast is producentenprijzen-index (PPI) in mei minder sterk gestegen dan verwacht. De Dow Jones-index eindigde 1,25 procent lager op 8.505 punten. De S&P 500 daalde 1,3 procent waar de Nasdaq de schade wist te beperken tot 1,1 procent.

In Tokio wist de beurs wel met winst te sluiten. De Nikkei-index won 0,8 procent op 9.833 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.