Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wessanen lijdt verlies over eerste kwartaal 2009

Wessanen lijdt verlies over eerste kwartaal 2009
5 mei 2009 om 08:27

Koninklijke Wessanen heeft over het eerste kwartaal van 2009 een nettoverlies van 3,3 miljoen euro geleden, terwijl het voedingsmiddelenconcern over dezelfde periode een jaar eerder nog een nettowinst van 7,2 miljoen euro realiseerde. Dat blijkt uit de eerstekwartaalcijfers die het concern vandaag presenteerde. Wessanen zag zijn omzet in tegenstelling wel stijgen, met 7,1 procent van 384,6 miljoen euro tot 412 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat zakte van 12,4 miljoen euro naar 0,3 miljoen euro.

Wessanen herhaalde vandaag zijn nieuwe strategische focus die het op 22 april 2009 had aangekondigd. Het concern gaat zich met name richten op Europese markten voor natuurlijke, biologische voedingsproducten en specialiteiten. CEO Frans Koffrie zegt over de nieuwe strategie: “Gezien onze kennis van en onze sterke marktposities in deze specifieke marktsegmenten in Europa zijn wij van mening dat er ruim voldoende mogelijkheden zijn voor groei, zowel autonoom als via acquisities, en voor het generen van aantrekkelijke financiële rendementen”. Het bedrijf zei dat het zich in het eerste kwartaal “geconfronteerd zag met een dalende consumentenvraag en concurrentiedruk van private labels bij sommige van onze werkmaatschappijen”. 

Vooruitzichten

Wessanen verwacht dat het bedrijfsresultaat over het tweede kwartaal minimaal op hetzelfde niveau zal uitkomen als over dezelfde periode in 2008. Het concern acht het echter nog “te prematuur” om nadere uitspraken te doen over de vooruitzichten van het lopende jaar. Wessanen heeft het verlagen van hun nettoschuld als belangrijke prioriteit gesteld.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.