Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kendrion ziet nettowinst met 80 procent dalen

Kendrion ziet nettowinst met 80 procent dalen
5 mei 2009 om 08:03

Kendrion heeft in het eerste kwartaal van 2009 een omzetdaling van 34 procent geboekt. De EBITA daalde naar 0,6 miljoen euro negatief en de nettowinst bedroeg 0,6 miljoen euro.

 

Gang van zaken

In het eerste kwartaal van 2009 liep de omzet verder terug bij alle businessunits (gemiddeld met 34%), als gevolg van de wereldwijde economische crisis. Vooral in Kendrion’s belangrijkste thuismarkt Duitsland laten de gevolgen van deze crisis zich voelen. Kendrion heeft al in 2008 met kostenmaatregelen gereageerd op de toen geldende marktomstandigheden. Vooral de doorgevoerde arbeidstijdverkorting in Duitsland en Oostenrijk zorgde voor aanzienlijke kostenbesparingen. Het totale plan zal voor het einde van 2009 zijn afgerond, en voorziet in een reductie van 330 vaste arbeidsplaatsen.

Financiële positie

Het balanstotaal van Kendrion is na de afronding van de verkoop van Distribution Services gedaald van EUR 280 miljoen per ultimo 2008 tot EUR 166 miljoen per ultimo maart 2009. De schuldpositie daalde met 54 miljoen tot 21 miljoen euro. De financiële positie van Kendrion is onverminderd sterk, met een solvabiliteit per eind maart van 56 procent. Op 15 april jongstleden is een dividend van 0,97 euro per aandeel uitgekeerd.

Vooruitzichten

Gezien de huidige economische ontwikkelingen en de heersende onzekerheden is het volgens Kendrion niet mogelijk concrete uitspraken te doen over de resultaatontwikkeling in heel 2009. Wel herhaalt Kendrion dat voor het tweede kwartaal een bescheiden nettowinst wordt verwacht als gevolg van Springtime en mede geholpen door de aanloop van nieuwe projecten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.