Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs licht hoger van start

Amsterdamse beurs licht hoger van start
5 mei 2009 om 08:27

De Amsterdamse beurs zal vanochtend licht hoger van start gaan als gevolg van de koerswinsten in Amerika. Voedingsmiddelen concern Wessanen kwam vanochtend voorbeurs met de cijfers over het eerste kwartaal. Hoewel er een omzetstijging werd geboekt kwam de onderneming wel in de rode cijfers terecht. Lokaal fonds Kendrion verloor maar liefst 80 procent van zijn nettowinst, maar boekte nog altijd wel zwarte winstcijfers.

 

Intel neemt belang in ASMI

De Amerikaanse chipfabrikant Intel neemt via zijn investeringsvehikel een belang van 4 procent in het Nederlandse ASMI, een toeleverancier van de chipindustrie. ASMI wordt op dit moment belaagd door activistische aandeelhouders die topman Chuck del Prado willen zien aftreden. Recent werd CFO Van der Ven ontslagen, vermoedelijk omdat hij kritiek op het functioneren van Del Prado had geuit.

 

Fiat presenteert reddingsplan

Zonder steun van diverse overheden zal Fiat niet in staat blijken om Opel, Vauxhall en Saab te redden. Naar schatting heeft de Italiaanse autobouwer tussen de 5 en 7 miljard euro nodig. Wanneer dit geld er komt dan wordt Fiat de op een na grootste autoproducent ter wereld. De CEO van Fiat was gisteren in Duitsland om zijn plannen toe te lichten en steun te vinden. De Duitse minister van Economische Zaken sprak van een interessant plan en wil meer tijd om het plan te beoordelen op haalbaarheid.

 

Amerika en Azie

In Amerika waren het maandag vooral de financials die goed presteerden, ondanks dat de uitkomsten van de stresstest nog niet bekend zijn gemaakt en er voor diverse banken wordt gevreesd. President Barack Obama liet echter het Congres weten niet te verwachten meer geld nodig te hebben om de crisis te bestrijden. Beleggers putten hieruit hoop. De Dow Jones won maandag bijna 2,7 procent op 8.432 punten. Ook de S&P en de Nasdaq wonnen flink.

 

De beurs in Tokio is vandaag en morgen gesloten. De Hang Seng, de belangrijkste index van Hong Kong, welke wel geopend is, staat hoger in de middaghandel.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.