Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

SNS Reaal brengt nettoverlies terug

SNS Reaal brengt nettoverlies terug
19 mei 2009 om 07:59

SNS Reaal heeft in de eerste drie maanden van 2009 het nettoverlies weten te beperken tot 4 miljoen euro. De onderliggende winst kwam uit op 37 miljoen euro, maar de negatieve invloed van ‘de volatiele financiele markten’ bedroeg 41 miljoen euro. De solvabiliteitsratio’s zijn ten opzichte van 2008 nauwelijks veranderd en de kapitaalmarktfinanciering is tot ver in 2010 zeker gesteld. De kostenbesparings- en integratieprogramma’s zijn volgens de bank op schema.

 

Toelichting

“Het verlies van 4 miljoen euro behaald in het eerste kwartaal betekent een sterke verbetering ten opzichte van het verlies van 642 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2008. De negatieve invloed van volatiele rentes en aandelenkoersen is aanmerkelijk afgenomen, deels dankzij de genomen maatregelen om ons risico-profiel te beperken. Vergeleken met de eerste helft van 2008 is zowel de netto- als de onderliggende winst lager, veroorzaakt door de invloed van volatiele financiële markten en een krimp in SNS REAAL’s kernmarkten. In een blijvend moeilijke omgeving, zijn we er niettemin in geslaagd onze marktposities of marges te verdedigen in een aantal van onze kernactiviteiten. Verder worden de eerder aangekondigde kostenbesparings- en integratieprogramma’s doortastend uitgevoerd. Ons beleid een sterke solvabiliteits- en liquiditeitspositie te handhaven was succesvol” aldus Ronald Latenstein, voorzitter van de Raad van Bestuur.

 

Prestaties per onderdeel

• Licht lagere winst bij SNS Retail Bank
• Hogere bijzondere waardeverminderingen leiden tot break-even resultaat bij SNS Property Finance
• Nettoverlies bij REAAL Leven, voornamelijk wegens bijzondere waardeverminderingen en gerealiseerde verliezen op beleggingsportefeuille
• Hogere nettowinst bij REAAL Schade, onderliggende winst iets lager
• Zwitserleven levert positieve bijdrage aan nettoresultaat

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.