Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aankondiging overheidinterventie Citigroup mogelijk woensdag

Aankondiging overheidinterventie Citigroup mogelijk woensdag
25 feb 2009 om 10:45

Citigroup en het Amerikaanse ministerie van Financiën zijn dichtbij een overeenkomst, die de overheid een belang van 40 procent in de bank zal geven. Dit meldt de Financial Times op basis van ‘mensen dichtbij de onderhandelingen’. Woensdag of donderdag zal er een aankondiging plaatsvinden.

Conversie

Het belang van 40 procent in het aandelenkapitaal van Citigroup verkrijgt de overheid door de conversie van preferente aandelen, waar het eerder 45 miljard dollar voor betaalde. Ook andere aandeelhouders zoals pensioenfondsen zouden een deel van hun preferente aandelen omzetten in gewone aandelen. Het belang van aandeelhouders verwatert hiermee.

Nationalisatie

De angst dat Citigroup zou worden genationaliseerd leidde afgelopen dagen tot forse koersverliezen op beurzen wereldwijd. Aandeelhouders zouden berooid achterblijven, en de Amerikaanse bankensector zou verder onder druk komen te staan. De gedeeltelijke overname, en de verzekering van FED-voorzitter Ben Bernanke gisteren dat hij nationalisaties niet nodig acht, brengen vandaag rust op de beurs.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.