Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Hogere opening op Beursplein 5 verwacht

Hogere opening op Beursplein 5 verwacht
3 dec 2009 om 08:42

De beurs van Amsterdam zal vanochtend hoger van start gaan. In Azie staan de beurzen flink hoger en ook vanuit Wall Street waren de geluiden redelijk positief, de Dow verloor dan wel licht, de S&P en de Nasdaq profiteerden wel. Beleggers wereldwijd reageren positief op de bevindingen die de FED in zijn Beige Book presenteerde. Hoewel de Amerikaanse economie blijvend verbetererd, baren de arbeidsmarkt en het commerciele vastgoed nog altijd zorgen. Mogelijk nieuwe regelgeving op het gebied van de derivatenhandel kan de winst van banken onder druk zetten. Financials verloren hierdoor aan beurswaarde, wat vooral de stand van de Dow drukte.

 

Voorbeurs

Voor de opening van de deuren op Beursplein 5 meldde Grontmij dat het voor enkele miljoenen euro’s aan opdrachten heeft verworven in Egypte en Thailand. Beide betreffen windmolenprojecten. ASML kondigde een samenwerking aan die moet leiden tot de productie van kleinere chips en Air France-KLM wil middels een CAO-wijziging meer kosten besparen. Galapagos heeft een fikse mijlpaalbetaling ontvangen en Imtech presenteerde enkele nieuwe opdrachten met een gezamnelijke waarde van circa 30 miljoen euro.

 

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones-index verloor 0,2 procent op 10.453 punten, waar de S&P nauwelijks van zijn plaats kwam met een slotstand van 1.109 punten. De Nasdaq sloot de dag wel met winst af, de techbeurs won 0,4 procent op 2.185 punten.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.