Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: Spyker schiet omhoog na bod op Saab

Beursupdate: Spyker schiet omhoog na bod op Saab
21 dec 2009 om 10:32

De AEX doet in de ochtendhandel op een barre winterdag goede zaken. De belangrijkste graadmeter van de Amsterdamse beurs staat omstreeks de klok van half elf 0,7 procent hoger. Largecap ING trekt de kar met een koerswinst van 1,2 procent op 6,79 euro. Daarmee begint de financial de theoretische ex-claim prijs van 6,76 eindelijk achter zich te laten. De andere beurzen van Europa staan in de ochtendhandel ook in de plus. De FTSE en de DAX winnen beide 0,7 procent, terwijl de CAC-40 0,5 procent hoger staat.

Spyker schiet omhoog na nieuw bod op Saab

Beleggers lijken het volle vertrouwen te hebben in de overname van Saab door sportwagenfabrikant Spyker. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de gesprekken tussen Spyker en GM over de overname van Saab op niets waren uitgelopen. Zondag deed Spyker echter  een hernieuwd bod op de Zweedse autofabrikant. Volgens Spyker zijn in het nieuwe bod de knelpunten van het vorige bod weggnomen. Spyker CEO Victor Muller denkt met het nieuwe bod GM voor de deadline van 31 december over te halen. Het aandeel Spyker noteert rond de klok van half elf 26,0 procent in de plus.


SBM wint na ontwerpopdracht Petrobras

SBM maakte vanochtend bekend dat het een nieuwe opdracht heeft gekregen van Petrobras. SBM gaat samen met Chiyoda een drijvend platform voor vloeibaar gas ontwerpen voor de Braziliaanse olie- en gasmaatschappij. De opdracht heeft een waarde van 40 miljoen dollar. Vorige week donderdag maakte SBM bekend dat het een contract van 1,7 miljard dollar heeft getekend met  Petrobras. Volgens analisten van SNS is de ontwerpopdracht een belangrijke stap voor SBM om een grote speler te worden op de markt voor platformen voor vloeibaar gas. Beleggers lijken deze mening te delen. Het aandeel SBM wint 1,3 procent.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.