Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Jumbo en Schuitema verdelen de buit al

Jumbo en Schuitema verdelen de buit al
5 okt 2009 om 17:15

Jumbo is van plan om na de overname van Super de Boer 80 winkels door te verkopen aan Schuitema. Op dit moment zijn Jumbo en Super de Boer in (exclusief) gesprek , maar Schuitema liet al weten eveneens interesse te hebben in een overname van de supermarktketen. Naast de doorverkoop zou Jumbo tevens van plan zijn om samen met Schuitema een inkoopcombinatie op te richten. Naar verluidt staat de oprichting van deze combinatie los van het wel of niet slagen van de overname van Super de Boer. ‘Door deze inkoopsamenwerking is Jumbo in staat om haar groeiambities verder in te vullen. Hierdoor verwacht Jumbo nog meer waarde te kunnen toevoegen voor consumenten en supermarktondernemers’, aldus algemeen directeur Frits van Eerd van Jumbo op de website van Distrifood.

 

Handel met voorkennis

De mogelijke overname van Super de Boer gaat gepaard met een verdenking van handel met voorkennis door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). De dagen voor het bekendmaken van het overnamebod van Jumbo steeg de koers van Super de Boer flink, maar de supermarktketen verstrekte geen informatie aan zijn aandeelhouders.

 

Sperwer legt bod neer bij Super de Boer

Super de Boer deelt mee dat B.V. Sperwer Holding (Sperwer) aan Super de Boer heeft aangekondigd onder bepaalde voorwaarden bereid te zijn tot het uitbrengen van een openbaar bod op alle aandelen Super de Boer, tegen een prijs van 4,50 euro per aandeel. Sperwer heeft aangegeven dat de financiering van het bod onder bepaalde voorwaarden is verkregen. Het bod is van die voorwaarden afhankelijk, alsmede van de medewerking van Directie en Raad van Commissarissen van Super de Boer en van de uitkomsten van een nog uit te voeren boekenonderzoek. De directie van Super de Boer onderzoekt het bod.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.