Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ironische wending voor Merril Lynch

Ironische wending voor Merril Lynch
29 jul 2008 om 09:07

De Amerikaanse zakenbank Merril Lynch heeft ter waarde van 8,5 miljard dollar nieuwe aandelen uitgegeven. Het nieuwe kapitaal wordt gebruikt om de afschrijvingen over het derde kwartaal – circa 5,7 miljard dollar – te kunnen voldoen. Merril Lynch moet zijn kapitaalhuishouding op orde krijgen teneinde zijn kredietrating niet verder te zien dalen.

Obligaties

Naast de aandelen gaf Merril Lynch ter waarde van 30,6 miljard dollar obligaties uit. De stukken werden tegen een vijfde van hun waarde verkocht aan durfinvesteerder Lone Star, die zodoende slechts 6,7 miljard dollar moest overmaken. Ironisch genoeg verkoopt Merril Lynch zogenoemde CDO-obligaties, precies dezelfde die het bedrijf aan de rand van de afgrond hebben gebracht.

Lees -hier- meer over CDO’s en de relatie tot de kredietcrisis.

Rating

Kredietbeoordelaar Standard&Poor’s, die tevens de S&P 500 uitbaat, verlaagde afgelopen maand reeds de rating van Merril Lynch. Teneinde niet verder op de ladder te zakken, en het vertrouwen van (potentiële) investeerders te verliezen, kwam de zakenbank tot de rigoureuze maatregel.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.