Beursblik: Goldman verhoogt koersdoel S&P

Goldman Sachs heeft het koersdoel voor de S&P 500 verhoogd van 6.500 naar 6.900 punten, ofwel 11 procent in de komende 12 maanden en rekent ook op een stijging van de index op de korte termijn. Dit schreef aandelenstrateeg David Kostin dinsdag samen met zijn team in een rapport.
“Een veerkrachtige prognose voor de winstgroei in 2026, de hervatting van de renteverlagingen door de Fed en een neutrale positionering van beleggers pleiten voor verder opwaarts potentieel voor de markt, nu de recente, beperkte rally zich uitbreidt”, aldus de Amerikaanse bank.
Goldman rekent op een “eerder dan verwachte en meer omvangrijke verruiming door de Fed” en lagere obligatierentes dan eerder voorspeld, evenals aanhoudend sterke fundamentals voor de grootste aandelen.
De zakenbank verwacht dat de winst per aandeel voor de S&P 500 in zowel 2025 als 2026 met 7 procent zal stijgen.Wel zijn er risico’s in beide richtingen en verwacht Goldman deze prognoses na de resultaten van het tweede kwartaal te herzien.
“Het veranderende tarieflandschap zorgt voor grote onzekerheid rond onze winstverwachtingen, die in 2025 ongeveer in lijn liggen met de consensus, maar in 2026 onder de consensus liggen. Het belangrijkste neerwaartse risico voor onze winsttaxatie is het uiteindelijke niveau van de importheffingen en de impact ervan op de bedrijfswinsten”, aldus Kostin en zijn team.
Dat gezegd hebbende denkt Goldman Sachs wel dat de vertering van tarieven “een geleidelijk proces” zal zijn en lijken grote bedrijven “een buffer te hebben door de voorradenopbouw vóór de tariefverhoging.”
Gezien de recente records van de S&P 500 zou een verdere stijging in lijn zijn met de geschiedenis wanneer de Fed zijn renteverlagingen hervat.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.