Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Shell investeert in gasveld in Trinidad en Tobago

Shell investeert in gasveld in Trinidad en Tobago
9 jul 2024 om 14:51

 Shell Trinidad and Tobago, een dochteronderneming van Shell, heeft een definitieve investeringsbeslissing genomen over het Manatee-project, een nog onontwikkeld gasveld in Trinidad en Tobago. Dit meldde de energiereus dinsdag.

De East Coast Marine Area is een van de meest productieve gasrijke gebieden van het land en herbergt momenteel Shells grootste gasproducerende velden in het land, waaronder Dolphin, Starfish, Bounty en Endeavour, aldus het bedrijf. Het Manatee-gasveld zal als backfill dienen voor de Atlantische LNG-installatie van het land, volgens Shell.

“Dit project helpt te voldoen aan de wereldwijd toenemende vraag naar aardgas en voorziet ook in de energiebehoeften van onze klanten in Trinidad en Tobago”, zegt Zoë Yujnovich, directeur Integrated Gas and Upstream van Shell.

De investering past in de plannen van Shell om te investeren in concurrerende projecten die meer waarde leveren met minder uitstoot, voegde ze toe.

Manatee zal naar verwachting in 2027 in productie gaan. Als het veld eenmaal operationeel is, zal de productie naar verwachting een piek bereiken van ongeveer 104.000 vaten per dag.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.