Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Euronext

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Euronext
9 jul 2024 om 07:32

 Jefferies heeft het koersdoel voor Euronext verhoogd van 100,00 naar 105,00 euro, met een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport over Europese beursbedrijven, waarin Jefferies vooruitblikte op het aankomende cijferseizoen.

De analisten rekenen voor Euronext op een omzet van 400 miljoen euro in het tweede kwartaal, een aangepaste EBITDA van 243 miljoen euro, met een bijbehorende marge van 60,7 procent. De onderliggende operationele kosten van Euronext zouden in het tweede kwartaal zijn uitgekomen op 157 miljoen euro, denkt Jefferies.

In het eerste kwartaal van dit jaar behaalde Euronext een omzet van 401,9 miljoen euro, een aangepaste EBITDA van 251,3 miljoen euro en een marge van 62,5 procent. De kosten kwamen toen uit op 150,7 miljoen euro.

De omzet uit effectenhandel zou in het tweede kwartaal volgens Jefferies zijn uitgekomen op 138 miljoen euro, tegenover 124,5 miljoen euro in het eerste kwartaal, terwijl de inkomsten uit beursnoteringen licht zouden zijn gestegen van 57,7 miljoen naar 58 miljoen euro, voorspellen de analisten.

Kijkend naar de waardering van het aandeel is Euronext volgens Jefferies nog steeds één van de goedkopere beurzen wereldwijd. Op 8 november houdt het bedrijf een beleggersdag, waarbij het vermoedelijk nieuwe groeidoelen voor de middellange termijn zal presenteren.

“Maar om de waarderingskloof ten opzichte van sectorgenoten wezenlijker te dichten, is waarschijnlijk verdere diversificatie via fusies en overnames nodig”, denkt Jefferies.

Het nieuwe koersdoel van 105,00 euro impliceert volgens de analisten “een herwaardering naar een korting van circa 25 procent ten opzichte van sectorgenoten.”

Euronext komt op 25 juli nabeurs met kwartaalcijfers. Het aandeel daalde maandag 0,8 procent tot 89,00 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.