Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Update: Carlsberg neemt Britvic toch over

Update: Carlsberg neemt Britvic toch over
8 jul 2024 om 09:16

 Carlsberg neemt de Britse frisdrankmaker Britvic over voor 3,3 miljard pond, of omgerekend ongeveer 3,9 miljard euro. Dat maakte de Deense bierbrouwer maandag bekend.

Carlsberg betaalt 13,15 pond per aandeel Britvic, waarvan 12,90 in contanten en een speciaal dividend van 0,25 pond per aandeel dat Britvic voor de afronding van de overname zal uitkeren.

Het overgenomen bedrijf wordt gewaardeerd op 13,6 keer het aangepaste EBITDA-resultaat in het afgelopen boekjaar en op 20,1 keer de aangepaste winst van 165 miljoen pond in dat jaar.

Carlsberg verwacht 100 miljoen pond aan synergievoordelen te kunnen halen door Britvic te fuseren met zijn Britse bierbedrijf. In het derde jaar zal de overname positief bijdragen aan de operationele marge, verwacht Carlsberg.

Britvic maakt, bottelt en verkoopt frisdranken voor PepsiCo in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waaronder de merken Pepsi, 7UP en Lipton Ice Tea.

Ook is Britvic eigenaar van de merken Robinsons, Tango, Fruit Shoot, J20 en Aqua Libra. Daarmee is het de grootste leverancier van frisdrank zonder koolzuur en de tweede van frisdrank met koolzuur in het Verenigd Koninkrijk.

Het bestuur van Britvic beveelt het overnamebod van Carlsberg unaniem aan bij zijn aandeelhouders. Eind juni wees Britvic nog een tweede bod van de Deense brouwer af. Toen ging het om 12,50 pond per aandeel. Het eerste bod was 12,00 pond.

Het aandeel Carlsberg noteerde maandag 3,4 procent hoger en Britvic won 5,2 procent op 12,73 pond.

Update: om koersreactie toe te voegen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.