Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wall Street koerst af op hoger slot

Wall Street koerst af op hoger slot
5 jul 2024 om 19:52

 De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag hoger met nog nog een paar uur handel te gaan, na een beter dan verwacht Amerikaans banenrapport.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,5 procent tot 5.564,13 punten, de Dow Jones index noteerde vlak op 39.317,08 punten en de Nasdaq noteerde 0,9 procent hoger op 18.353,72 punten.

De werkgelegenheid in de VS is in juni met 206.000 banen gegroeid, terwijl de markt rekende op een banengroei van 200.000 banen. De werkloosheid kwam uit op op 4,1 procent. De loongroei kwam op maandbasis uit op 0,1 procent en op jaarbasis op 3,86 procent.

“De Fed zou redelijk blij moeten zijn met dit rapport, omdat het consistent is met hun “zachte landing”-verhaal. De economie voegt banen toe, maar het tempo vertraagt en er ontstaat ruimte in de economie met een stijgende werkloosheid. Hierdoor koelt de loonstijging af, wat de inflatie op 2 procent zou moeten houden”, zeiden economen van ING.

Daardoor neemt de kans “op een renteverlaging door de Fed in september verder toe”, aldus ING.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde 6 basispunten tot 4,282 procent, terwijl de tweejaarsrente 7 basispunten lager noteerde op 4,618 procent.

Olie noteerde vrijdag 0,2 procent lager op 83,73 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0830. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0825 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0810 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de VS geen publicaties op de agenda.

Bedrijfsnieuws

Tesla steeg 0,5 procent. De aandelen van de fabrikant van elektrische voertuigen stegen woensdag met 6,5 procent en dinsdag met 10 procent, nadat de leveringen in het tweede kwartaal beter waren dan verwacht. Het aandeel is dicht bij het goedmaken van zijn verliezen voor het jaar. Tesla-auto’s zijn donderdag voor het eerst opgenomen op een aanbestedingslijst van de lokale overheid in China, wat betekent dat de elektrische auto’s van het bedrijf door overheidsinstanties als dienstauto’s kunnen worden gebruikt.

Coinbase daalde met 0,8 procent, Robinhood daalde met 1,4 procent en MicroStrategy daalde met 1,1 procent, nadat Bitcoin onder de 56.000 dollar zakte. De crypto-gerelateerde aandelen daalden toen Bitcoin en andere cryptomunten naar beneden werden gesleept door de aanstaande terugbetaling van activa van de ingestorte cryptobeurs Mount Gox.

Macy’s steeg 9,9 procent, nadat The Wall Street Journal meldde dat investeringsmaatschappijen Arkhouse Management en Brigade Capital Management hun bod op de retailer met ongeveer 300 miljoen dollar hebben verhoogd. Het nieuwe voorstel is om de aandelen Macy’s die de bedrijven nog niet bezitten, over te nemen voor 24,80 dollar per aandeel, of ongeveer 6,9 miljard dollar, vertelden bronnen aan de zakenkrant.

De in de VS genoteerde aandelen van Smith & Nephew stegen met 7,1 procent, nadat activistische investeerder Cevian Capital een belang van 5 procent in de Britse verkoper van medische apparatuur openbaar maakte.

Amazon.com steeg 1,3 procent. Oprichter Jeff Bezos heeft dinsdag plannen ingediend om 25 miljoen van zijn Amazon-aandelen te verkopen. Daarmee was, toen hij de plannen indiende, meer dan 4,9 miljard dollar gemoeid. De aanvraag werd gedaan toen de aandelen van Amazon dinsdag een recordhoogte van 200 dollar bereikten.

Aandelen van Koss, dat koptelefoons maakt, profiteerden woensdag al van de huidige meme-hype, met een koerswinst van bijna 144 procent. Vrijdag kwam daar nog eens 31,8 procent bij. Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty, heeft publiekelijk nog geen berichten over Koss geplaatst.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.