Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische beurzen noteren verdeeld

Aziatische beurzen noteren verdeeld
2 jul 2024 om 07:24

 De Aziatische beurzen lieten dinsdagochtend een verdeeld beeld zien.

De beurs in Tokio was de grootste stijger met ruim een procent koerswinst, terwijl Seoel onderaan noteerde met een daling van bijna een procent. 

In Zuid-Korea bleek de inflatie in juni op jaarbasis te zijn uitgekomen op 2,4 procent, waar werd gerekend op 2,7 procent. 

De Europese beurzen wisten maandag hoger te sluiten, met als uitschieter de CAC40 index in Parijs met een winst van ruim een procent. 

Franse beleggers reageerden opgelucht op de uitslag van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen, waaruit naar voren kwam dat het Rassemblement National van Marine Le Pen heeft gewonnen, maar waarschijnlijk geen absolute meerderheid zal krijgen. Zondag 7 juli gaan de Franse voor de tweede ronde stemmen.

Wall Street kende daarnaast maandagavond een rustige start van de maand juli met een nipte winst voor de Dow, terwijl techbeurs Nasdaq 0,8 procent steeg.

De Amerikaanse olie-future steeg daarnaast maandagavond in New York meer dan twee procent naar 83,38 dollar per vat. Vanochtend noteerde de future min of meer vlak. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht lagere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.