Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures Wall Street wijzen omhoog

Futures Wall Street wijzen omhoog
1 jul 2024 om 13:20

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet in een verkorte handelsweek met banencijfers en Fed-notulen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,2 procent in het groen.

Het belangrijkste economische cijfer deze week wordt waarschijnlijk het maandelijkse Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat markt sterker zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien, en minder sterk als de banengroei hoger uitvalt dan verwacht.

“Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen, maaar kan de markt ook dwingen om de neutrale rente nog hoger in te prijzen op ongeveer 3,75 procent, waardoor de rentecurve zou afvlakken.”

Donderdag is Wall Street gesloten vanwege de viering van de Fourth of July, wat betekent dat de Amerikaanse aandelenmarkten op woensdag al na een halve handelsdag sluiten.

Beleggers slaakten vanochtend een zucht van opluchting over Frankrijk, waar de ultrarechtse partij van Marine Le Pen weliswaar won in de eerste verkiezingsronde, maar veel minder kans lijkt te maken op een absolute meerderheid in de tweede ronde

De olieprijs daalde maandag. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 81,91 dollar en Brent-olie werd 0,5 procent duurder op 85,43 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0750. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,0713 op de borden. Volgens Commerzbank is onduidelijk wat een overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen zal betekenen voor de munt.

Bedrijfsnieuws

Boeing daalde voorbeurs 1 procent na berichten dat de openbare aanklager in de VS de vliegtuigbouwer zal vervolgen voor fraude. Boeing meldde dat het zijn toeleverancier van vliegtuigrompen Spirit AeroSystems gaat terugkopen voor 37,25 dollar per aandeel om de kwaliteit van zijn productie te verhogen. Het aandeel Spirit noteerde 5 procent hoger.

Cassava Sciences steeg 13 procent. Vrijdag daalde het aandeel nog 35 procent omdat een leidende wetenschapper zou zijn gedagvaard. Het biotechbedrijf heeft een middel tegen Alzheimer in klinisch onderzoek.

Trump Media & Technology, dat vrijdag 11 procent daalde, leek voorbeurs 4,6 procent hoger te openen. De aandelen reageerden vrijdag volatiel na het eerste verkiezingsdebat van Donald Trump met zittend president Joe Biden.

BlackRock neemt de Britse aanbieder van financiële data Preqin over voor 3,2 miljard dollar.

Fastfoodketens blijven strijden om klandizie met goedkope maaltijden en voordeeltjes, zoals met een nieuwe maaltijd van 5 dollar bij McDonald’s. Bij Burger King kunnen Amerikanen ook een voordelige maaltijd krijgen, en Starbucks biedt nu vier drankjes aan voor 20 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.