Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Flow Traders ziet verbetering handelsvolumes

Flow Traders ziet verbetering handelsvolumes
27 jun 2024 om 18:02

 Flow Traders zag in het tweede kwartaal van 2024 een verbetering van de handelsvolumes en volatiliteit in de aandelenhandel ten opzichte van de drie maanden ervoor, maar de volatiliteit nam af in vastrentende waarden en bij digitale activa. Dit meldde de flitshandelaar donderdag nabeurs in een bericht voorafgaand aan de kwartaalcijfers die op 26 juli verschijnen.

“Over het algemeen verbeterden de marktomstandigheden in het tweede kwartaal licht voor de handel in aandelen vergeleken met vorige kwartaal, terwijl de marktomstandigheden voor vastrentende waarden en digitale activa meer gematigd waren”, zei Flow Traders.

Binnen digitale activa daalden de handelsvolumes in bitcoin, de barometer van de cryptomarkt, met dubbele cijfers op kwartaalbasis, “doordat de hoge initiële fondsstromen naar spot bitcoin ETF’s in de VS in het eerste kwartaal aanzienlijk vertraagden tot meer normale stromen voor ETF’s in het kwartaal”, aldus Flow Traders.

“De handelsvolumes verbeterden in het [tweede] kwartaal vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden, maar de volatiliteit was lager in bijna alle beleggingscategorieën”, aldus het bedrijf.

De vaste operationele kosten waren in het afgelopen kwartaal in lijn met de eerdere verwachting van Flow Traders.

Aandelen Flow Traders stegen donderdag een procent tot 18,44 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.