Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Onepoint trekt zich terug uit reddingsplan Atos

Onepoint trekt zich terug uit reddingsplan Atos
26 jun 2024 om 09:04

 Onepoint heeft samen met Butler Industries en Econocom besloten om af te zien van het reddingsplan voor Atos. Dit maakte Atos woensdagochtend bekend.

Eerder deze maand werd bekend dat het Franse IT-bedrijf Atos voor het reorganisatieplan van Onepoint koos, waarmee het voorstel van het consortium onder leiding van de Tsjechische miljardair Daniel Kretinsky afviel.

Woensdag werd bekend dat Onepoint, Butler Industries en Econocom zich toch terugtrekken in de gesprekken over de redding van Atos.

Atos gaat nu opnieuw in gesprek met obligatiehouders en banken om tot een oplossing te komen.

Ook meldde Atos dat het consortium rond Kretinsky bereid is om weer in gesprek te treden. De brief die Atos ontving, zal later vandaag worden gepubliceerd.

Onepoint stelde aanvankelijk voor om 2,9 miljard euro aan leningen om te zetten in aandelen. Ook wilde het voor 1,5 miljard euro aan nieuwe leningen, waarvan 300 miljoen euro bij banken vandaan moest komen. Verder zou er voor 250 miljoen euro aan nieuwe aandelen worden uitgegeven, waarop Onepoint kon intekenen voor 175 miljoen euro. De resterende 75 miljoen euro zou bij crediteuren worden geplaatst.

De financieringsplannen zullen, in welke vorm ook, leiden tot een enorme verwatering van bestaande aandeelhouders, zo stelde Atos woensdag nog maar eens. Zij zullen uiteindelijk minder dan 0,1 procent van het uitstaande aandelenkapitaal in bezit hebben.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.