Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Covestro start onderhandelingen met Adnoc over overname

Covestro start onderhandelingen met Adnoc over overname
24 jun 2024 om 12:50

 Covestro is concrete onderhandelingen gestart met Abu Dhabi National Oil Company over een mogelijke overname van de Duitse chemiespecialist. Dit maakte Covestro maandag bekend, nadat media eerder deze maand al berichtten dat Covestro Adnoc toegang tot de boeken zou geven.

“We hebben goede vooruitgang geboekt in onze gesprekken met Adnoc. Daarom hebben we besloten om concrete transactieonderhandelingen aan te gaan met Adnoc”, aldus Markus Steilemann, CEO van Covestro.

Uitgangspunt voor de onderhandelingen is de mogelijke biedprijs van 62 euro per aandeel Covestro die Adnoc heeft aangegeven. De uiteindelijke prijs hangt onder meer af van het boekenonderzoek en overeenstemming over de inhoud van een investeringsovereenkomst, aldus Covestro.

“Naar de mening van de Raad van Bestuur hebben de besprekingen tot nu toe aangetoond dat Covestro en Adnoc over het algemeen tot een gemeenschappelijk inzicht kunnen komen met betrekking tot de kernaspecten van een mogelijke transactie, waaronder de ondersteuning van de verdere groeistrategie van Covestro”, zei het Duitse bedrijf verder.

Adnoc en Covestro hebben beide de intentie om de onderhandelingen over een mogelijke transactie en het boekenonderzoek “tijdig” voort te zetten. Op dit moment is er geen zekerheid of de komende onderhandelingen tot een akkoord zullen leiden, aldus Covestro.

Een overname zou ook goedkeuring moeten krijgen van beide raden van bestuur en toezichthouders.

In het licht van de recente ontwikkelingen is de beleggersdag van Covestro die gepland stond voor 27 juni, tot nader order uitgesteld.

Aandelen van Covestro noteerden maandag in Frankfurt 6,7 procent hoger, waarmee het bedrijf de DAX index aanvoerde.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.