Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Europese beurzen hoger rond middaguur

Europese beurzen hoger rond middaguur
20 jun 2024 om 12:11

 De Europese beurzen noteerden donderdag hoger met een hogere opening voor Wall Street en een rentebesluit van de Bank of England in het verschiet.   

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een winst van 0,4 procent op 516,30 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,6 procent naar 18.178,05 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,7 procent met een stand van 7.622,88 punten. De Britse FTSE steeg 0,2 procent naar 8.220,90 punten. 

De Britse centrale bank komt vanmiddag om 13.00 uur met het rentebesluit naar buiten. Er worden geen aanpassingen in de rentes voorzien. De aandacht gaat daarmee vooral uit naar het commentaar op het besluit en de verdeling in de stemmen. 

Unicredit Research gaat ervan uit dat zes leden stemden voor een handhaving van de rente vandaag en dat drie leden er een andere mening op nahouden. Bij de vorige beslissing was de verhouding zeven voor handhaving van de rente en twee tegen. 

De markt houdt voorlopig rekening met een renteverlaging in augustus.

Olie noteerde donderdag licht hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 0,1 procent in het groen op 80,77 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 85,28 dollar werd betaald, een stijging van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0723. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0731 en woensdag rond 22.00 uur stond er een stand van 1,0747 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Danone verwacht in de komende vier jaar een vergelijkbare omzetgroei van 3 tot 5 procent te realiseren, waarbij de terugkerende operationele winst in een hoger tempo zal stijgen dan de omzet. Dit moet Danone helpen aan een structureel dubbelcijferig rendement op de investeringen. De koers daalde 4,2 procent.

De geplande overname door Shell van Pavilion Energy illustreert het vertrouwen dat Shell heeft in de toekomstige vraag naar LNG, met name in Azië, aldus DBS Group in een analyse van de transactie die eerder deze week werd aangekondigd. De koers van Shell steeg 0,2 procent.

J Sainsbury verkoopt de kernactiviteiten van de bankdivisie aan NatWest sneller dan verwacht, vond Shore Capital in een analyse van de transactie, die er volgens de analisten al aan zat te komen en waar de supermarktketen zeker 250 miljoen pond aan overhoudt. De opbrengsten worden vermoedelijk uitgekeerd aan de aandeelhouders. De koers steeg 1,0 procent.

Ferrari vraagt voor zijn eerste elektrische auto’s circa 500.000 euro, een bedrag dat volgens investeringsbank Equita SIM reëel is. De gemiddelde prijs voor een auto van Ferrari ligt op 375.000 euro. Equita was ook niet verrast over berichten in de media dat Ferrari al een tweede elektrische auto werkt. De koers steeg 0,6 procent.

NN Group plant een entree op de door Rabobank, ING en ABN AMRO gedomineerde Nederlandse betaalmarkt. Dit schreef Het Financieele Dagblad donderdag. De koers van NN steeg 0,9 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het groen.

Wall Street was woensdag gesloten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.