Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

SMA Solar Technology onderuit op forse winstwaarschuwing

SMA Solar Technology onderuit op forse winstwaarschuwing
19 jun 2024 om 12:45

 SMA Solar Technology heeft een stevige winstwaarschuwing afgegeven op basis van een fors lagere omzetverwachting. Dat maakte de Duitse aanbieder van zonne-energiesystemen bekend.

De verwachting voor het EBITDA-resultaat werd omlaag bijgesteld naar 80 miljoen tot 130 miljoen euro. Dat is ruim de helft minder dan de indicatie van 220 miljoen tot 290 miljoen euro die het bedrijf eerder als vooruitblik gaf.

De omzetverwachting ging van een bandbreedte van 1,95 miljard tot 2,22 miljard naar een bandbreedte van 1,55 miljard tot 1,70 miljard euro.

SMA Solar noemt als reden voor de bijstelling de “aanhoudend volatiele markt” en “vertraagde groei” van binnenkomende orders, als gevolg van aanhoudend grote voorraden bij distributeurs en installateurs. Dit leidt tot teleurstellende trends in de omzet en winst van de segmenten Home Solutions en Commercial & Industrial Solutions, aldus SMA Solar.

Ook is er volgens het bedrijf nieuwe onzekerheid in de markt over het politieke klimaat, door de recente uitkomst van de Europese verkiezingen en de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten op 5 november.

Het segment Large Scale & Project Solutions draait wel naar verwachting, met een sterke omzet- en EBITDA-groei dit jaar.

Het aandeel daalde woensdag 28 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.