Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)
19 jun 2024 om 09:25

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

De DAX klom in 2024 ruim 12% boven zijn hoogste niveau ooit. De toonaangevende Duitse index klom tot mei steeds hoger en hoger. De hoop op renteverlagingen maakte beleggers optimistisch en stuwde de DAX naar records.

Uitleg: De stieren zijn nu echter op hun retour en een correctie lijkt ingezet. Het openen van een positie in de Xtrackers short ETF zou een manier kunnen zijn om te profiteren van verdere zwakte. Deze ETF beweegt in de tegenovergestelde richting van de DAX-index. Voor ons betekent dit dat de ETF stijgt als de DAX daalt en omgekeerd. Omdat we mogelijk te maken zouden kunnen krijgen met een diepere correctie in de toonaangevende Duitse index, zou deze ETF verder kunnen stijgen.

Set-up: We willen een limiet-order van EUR 12 gebruiken voor onze instap. In het geval van een sterkere correctie zien we de ETF oplopen tot wel EUR 12,70. Om de positie te beschermen tegen te grote verliezen, plaatsen we een stoploss op EUR 11,75.

Xtrackers Short DAX ETF (DXSN) | Xtrackers Short DAX ETF (DXSN) ETC | Xtrackers Short DAX ETF (DXSN) chart
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.