Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amazon investeert 18 miljard in Duitsland

Amazon investeert 18 miljard in Duitsland
19 jun 2024 om 17:04

 Amazon.com gaat 17,8 miljard euro investeren in zijn logistieke netwerk en cloudinfrastructuur in Duitsland. Zo wil de Amerikaanse internetretailer de aanwezigheid in Europa vergroten nu de AI-hype de vraag naar betere clouddiensten opstuwt.

De technologiegigant reserveerde 10 miljard euro om de activiteiten in het land uit te breiden, bovenop een investering van 7,8 miljard euro die Amazon Web Services, de cloudcomputertak van de groep, in mei bekendmaakte.

Amazon zei dat het bedrijf dit jaar 4.000 nieuwe banen in Duitsland zal creëren in drie nieuwe fulfilmentcentra.

AI-ontwikkelingen leiden tot een golf van nieuwe investeringen door technologiebedrijven, die hun aanbod willen verbeteren om aan de vraag van klanten naar sterkere datacenters en clouddiensten te voldoen.

Vorig jaar kondigde Amazon plannen aan om een “soevereine”, onafhankelijke clouddienst in Europa op te zetten. Dit zou organisaties in de publieke sector en klanten in sterk gereguleerde sectoren helpen om te voldoen aan nieuwe eisen die worden gesteld aan de data-opslag, zoals op het gebied van privacy en nationale veiligheid.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Amazon.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.