Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures voorspellen lichtgroene opening Wall Street

Futures voorspellen lichtgroene opening Wall Street
18 jun 2024 om 12:32

 De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lichtgroene opening tegemoet. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 fractioneel hoger, terwijl die op de Nasdaq met 0,2 procent stegen.

Maandag scherpten de S&P en Nasdaq hun records al aan. Beleggers zijn volgens Simon Wiersma van ING optimistisch over de winstverwachtingen van Amerikaanse bedrijven.

Van de onzekerheid die in Europa wordt gevoeld door de politieke situatie in Frankrijk, is op Wall Street weinig merkbaar, volgens de investment manager.

“Een prima draaiende economie, vertragende inflatie, beter dan verwachte, verhoogde winstgroeiverwachtingen voor bedrijven en het zicht op renteverlagingen door de centrale bank creëren prima omstandigheden voor aandelenbeleggers”, aldus Wiersma.

Er staan nog grote bedragen langs de zijlijn en als die worden aangesproken, zullen volgens een enquête van Bank of America vooral Amerikaanse aandelen hiervan profiteren. 

Dinsdag kunnen beleggers aan de slag met de Amerikaanse detailhandelsverkopen en industriële productie in mei. Gerekend wordt op een stijging van de detailhandelsverkopen met 0,2 procent, na een stabilisering in april.

Ook de industriële productie bleef in april stabiel en zou in mei zijn gestegen met 0,4 procent.

“Gezien het aantal zwakke economische cijfers in de afgelopen weken, zullen beleggers deze publicatie over de Amerikaanse detailhandelsverkopen goed in de gaten houden”, volgens marktanalisten van CMC Markets. Het zal vooral interessant zijn om te zien of de hogere prijzen de uitgaven eindelijk gaan afremmen, aldus CMC.

Volgens Naeem Aslam van Zaye Capital Markets kunnen stijgende detailhandelsverkopen als negatief worden gezien door de markt, omdat de Federal Reserve hierdoor mogelijk nog langer zal wachten met een renteverlaging.

De euro/dollar handelde dinsdag op 1,0721, terwijl de olieprijzen licht daalden. De Amerikaanse tienjaarsrente steeg naar 4,30 procent.

Bedrijfsnieuws

Huizenbouwers KB Home en Lennar openen dinsdag de boeken. Verder loopt het cijferseizoen in de VS zo’n beetje op zijn einde.

Broadcom eindigde maandag voor de zevende sessie op rij hoger en heeft nu de op zeven na grootste marktwaarde onder Amerikaanse bedrijven. Het aandeel gaat dinsdag een 3 procent hogere opening tegemoet.

GameStop leverde maandag 12 procent in na de jaarvergadering, waarop de retailer herhaalde dat het kosten wil besparen. Dinsdag lijkt het aandeel opnieuw lager te zullen openen.

Tesla noteerde voorbeurs licht hoger, na een winst van ruim 5 procent voor het aandeel maandag. Sectorgenoot Fisker heeft faillissement aangevraagd.

Onderwijstechnologiebedrijf Chegg gaat reorganiseren. Het aandeel steeg voorbeurs 17 procent.

Slotstanden

De S&P 500 sloot maandag 0,8 procent hoger op 5.473,23 punten, de Dow Jones index won 0,5 procent op 38.778,10 punten en de Nasdaq steeg 1,0 procent op 17.857,02 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.