Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Tesla klaagt EV-leverancier aan vanwege onthullen bedrijfsgeheimen

Tesla klaagt EV-leverancier aan vanwege onthullen bedrijfsgeheimen
17 jun 2024 om 20:02

 Tesla heeft Matthews International aangeklaagd omdat de leverancier van batterijen voor elektrische voertuigen vertrouwelijke bedrijfsgeheimen zou hebben onthuld aan andere bedrijven, waaronder concurrenten. Dit schreef de Wall Street Journal maandag op basis van rechtbankdocumenten.

Volgens de rechtszaak, die vrijdag is aangespannen in Californië, heeft Matthews zijn contract geschonden en naar verluidt ten onrechte patentaanvragen ingediend waarin Tesla’s bedrijfsgeheimen zijn opgenomen zonder toestemming van de fabrikant van elektrische voertuigen.

Tenzij Matthews wordt verboden om door te gaan met zijn vermeende onrechtmatige acties, zal Tesla onmiddellijke en onherstelbare schade lijden. Die kan oplopen tot meer dan 1 miljard dollar, zei het bedrijf van Elon Musk.

“Sinds de ontdekking van het ongepaste gedrag van Matthews heeft Tesla zich ingespannen om de publicatie van de betreffende toepassingen te blokkeren en/of te vertragen, en tot nu toe is slechts een deel van de vertrouwelijke informatie van Tesla over de productie van droge elektrodes gepubliceerd”, citeerde de Wall Street Journal de rechtbankdocumenten.

Tesla wil onder meer dat Matthews wordt veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. 

In 2019 selecteerde Tesla Matthews als een van zijn leveranciers voor apparatuur die het gebruikte om zijn productie van droge elektroden-batterijen te verfijnen en in massaproductie te brengen.

Aandelen van Tesla stegen maandag 6 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Tesla Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.