Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Retail Estates op de kooplijst ten koste van Ascencio

Beursblik: Kepler Cheuvreux zet Retail Estates op de kooplijst ten koste van Ascencio
17 jun 2024 om 10:36

(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft Retail Estates op de kooplijst gezet ten koste van Ascensio. Het koersdoel voor Retail Estates ging omhoog en voor Ascencio omlaag. Dit bleek maandag uit een rapport van de Belgische bank.

Het koersdoel voor Retail Estates ging van 70,00 naar 74,00 euro. “De cijfers spreken voor zich”, aldus Kepler Cheuvreux. Sinds 2006 is de winst jaarlijks met 5,3 procent gestegen en is het dividend met 4,5 procent gestegen.

Het totaalrendement was te danken aan warehousing voor retailers, de “melkkoe” van Retail Estates, ondersteund door een stabiele huurdersbasis en een hoogrenderende portefeuille, waarbij een beperkt nieuw aanbod de bestaande portefeuille versterkte. 

Vooruitkijkend ziet Kepler ruimte voor een verdere stijging van de winst en het dividend.

In het huidige ongunstige politieke klimaat biedt het aandeel kapitaalbehoud in combinatie met stabiele rendementen, aldus Kepler.

Het aandeel Ascencio heeft Kepler van de kooplijst gehaald en het koersdoel werd verlaagd van 55,00 naar 51,00 euro. Hoewel Kepler duidelijk een voorkeur heeft voor Retail Estates, wezen de analisten erop dat er niets mis is met Ascensio. Maar Kepler denkt dat het aandeel vast zou kunnen blijven zitten binnen de bandbreedte van 45 tot 50 euro, vooral door het ontbreken van een actieve overnamestrategie.

Ascencio heeft te lijden onder de lagere liquiditeit op de aandelenmarkt, wat het verhaal vanuit institutioneel oogpunt niet ten goede komt. Op operationeel vlak doet Ascencio het heel goed met een bezettingsgraad van 98,6 procent, wat volgens Kepler ook betekent dat het opwaarts potentieel vanaf hier beperkt is.

Het aandeel Retail Estates steeg maandag 4,6 procent naar 65,50 euro. Het aandeel Ascensio steeg 0,2 procent naar 46,70 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ordina

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.