Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursrecords in reactie op afkoelende inflatie

Beursrecords in reactie op afkoelende inflatie
13 jun 2024 om 06:55

Wall Street beleefde gisteren wederom een sterke sessie, waarbij zowel de S&P 500 als de Nasdaq Composite all-time highs bereikten en op records sloten. De bredere beursindex steeg met 0,85%, terwijl de tech-zware Nasdaq met 1,53% omhoog schoot. Beleggers reageerden enthousiast op de laatste rentebeslissing van de Federal Reserve, maar eigenlijk vooral op het feit dat de consumentenprijsindex voor mei lager uitviel dan verwacht. De inflatie bleef in mei vlak, maar steeg met 3,3% ten opzichte van een jaar geleden. Beide cijfers lagen 0,1% onder de marktverwachtingen. Zonder de volatiele voedsel- en energieprijzen steeg de kern-CPI met 0,2% op maandbasis en met 3,4% ten opzichte van een jaar geleden, ook beide 0,1% lager dan verwacht. Dit … Lees het hele artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: Schrijf u nu in om dagelijks het laatste beursnieuws te ontvangen via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.