Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Olieprijs stijgt

Olieprijs stijgt
11 jun 2024 om 21:38

 De olieprijs is dinsdag licht gestegen nadat OPEC zijn optimistische verwachtingen voor de vraag dit jaar en volgend jaar handhaafde. 

De future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,2 procent hoger op 77,90 dollar op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie steeg 0,4 procent tot 81,92 dollar per vat. 

De ongewijzigde ramingen van OPEC, in combinatie met de plannen van de OPEC+-landen om de vrijwillige productieverlagingen na september terug te draaien, “geeft een signaal van voorzichtig optimisme van de organisatie waar het gaat om de toekomstige verhouding van vraag en aanbod”, stelde Rohan Reddy van Global X. 

“De prijzen van rond 75 tot laag in de 90 dollar voor Brent in de afgelopen kwartalen lijken een bandbreedte waar OPEC tevreden mee is, omdat de organisatie blijft vasthouden aan het huidige patroon”, aldus Reddy.

OPEC verwacht nog steeds dat de vraag naar olie dit jaar met 2,2 miljoen vaten per dag groeit, wat twee keer zo veel is als de verwachting van de IEA en de Amerikaanse EIA.

Een zwakke vraag naar benzine gedurende afgelopen weekend, met de Amerikaanse feestdag Memorial Day, was een “sluimerende negatieve factor” stelde Dennis Kissler van BOK. De vraag naar kerosine voor vliegtuigen bleef wel hoog. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.