Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Top 8 Beste Webhosting voor Kleine Bedrijven

Top 8 Beste Webhosting voor Kleine Bedrijven
23 apr 2024 om 10:14

Ben je op zoek naar de beste webhosting voor kleine bedrijven? Deze lijst heeft de 8 beste webhosting oplossingen voor Mkb’s.

De top 8 Beste Webhosting voor Kleine Bedrijven 

Als je een website voor jouw klein bedrijf wilt beginnen, of als je al een klein bedrijf hebt is het belangrijk dat je goede hosting hebt. Helaas zijn er zoveel verschillende webhosting providers actief op de Nederlandse markt, dat het soms moeilijk is om de beste webhosting voor jou te kiezen. 

Daarom verkennen we in deze gids de 8 beste webhosting providers voor kleine bedrijven. Zo kun je perfect een keuze maken voor welke webhosting het beste bij jou past. Door een webhosting te kiezen die aansluit op jouw specifieke, en unieke behoeften. 

Wat is webhosting?

Laten we eerst beginnen met wat webhosting is door middel van een simpele uitleg. Elke website heeft hosting nodig. Hosting stelt jouw website in staat om een webpagina op het internet te plaatsen. 

Een webhost of een webhosting provider is een bedrijf dat de technologieën en diensten levert die nodig zijn voor jouw website om bekeken te worden op het internet. Zonder webhosting kun je dus niet jouw website aan de wereld laten zien. 

Webhosting is een service die organisaties en individuen in staat stelt een website of webpagina op het internet te plaatsen, en zo kan het worden bekeken door anderen. 

Waarom heb je als klein bedrijf goede webhosting nodig?

Stel je voor; na jarenlang sparen heb je eindelijk het geld bij elkaar om jouw kleine bedrijf te starten. Nu wil je het natuurlijk gaan promoten aan potentiële klanten. Dit doe je door middel van een goede website. 

Dan moet je ervoor zorgen dat je website snel en veilig is. Daarnaast wil je er ook voor zorgen dat de website altijd beschikbaar is voor potentiële klanten die jouw website ergens zien of die naar jouw product op zoek zijn. Een goede hostingprovider helpt daarom ook bij jouw SEO-inspanningen. 

Ten slotte helpt een goede en betrouwbare hostingprovider om de algehele gebruikerservaring te verbeteren. Dit leidt tot meer klantenbinding en conversies. Daarom is het zo belangrijk om een goede webhosting provider te kiezen voor jouw kleine bedrijf. Dit zijn de beste webhosting providers voor kleine bedrijven. 

1. Hostinger

Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare hosting provider, en niet wilt inleveren op de kwaliteit van jouw hosting, dan is Hostinger de perfecte keuze. Hostinger biedt diverse hosting plannen waaronder cloud, VPS en WordPress hosting. 

Hostinger staat bekend om zijn gebruiksgemak en zijn klantenservice. Daarnaast bieden ze ook een 99.9% uptime, wat een vereiste is als je als bedrijf continuïteit vereist. Ten slotte, heeft Hostinger ook een zeer eenvoudig te gebruiken websitebouwer, zodat je makkelijk een nieuwe website kunt bouwen voor jouw kleine bedrijf. Door hun groot aanbod aan verschillende diensten is Hostinger volgens ons de beste webhosting provider voor kleine bedrijven. 

2. SiteGround 

SiteGround is een andere zeer populaire hostingprovider. SiteGround is vooral populair door hun beveiligingsmaatregelen en klantenservice. SiteGround biedt ook verschillende hostingpakketten die allemaal managed services bevatten zoals automatische updates, en dagelijkse back-ups. 

De servers van SiteGround zijn geoptimaliseerd voor WordPress. Dit maakt het een goede keuze voor bedrijven die deze CMS gebruiken. 

3. Bluehost 

Bluehost is een andere grote naam in de webhosting industrie. Deze hosting wordt vaak aanbevolen voor Mkb’s. Ze hebben ook een zeer makkelijk te gebruiken cPanel-interface. Daarnaast biedt Bluehost een breed scala aan hosting opties, en hebben ze ook SEO tools die je kunnen helpen om jouw online zichtbaarheid te vergroten. 

4. Dreamhost 

Dreamhost biedt een groot scala aan verschillende webhosting diensten en staat bekend om hun toewijding aan privacy en transparantie. Dreamhost heeft daarnaast ook een goede uptime garantie. Een goede keuze voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare webhosting provider. 

5. A2 Hosting 

A2 Hosting staat bekend om zijn hoge snelheden en prestaties. Dit is essentieel voor bedrijven die een snelle laadtijd voor hun website nodig hebben. Ook A2 Hosting biedt verschillende vormen van hosting, zoals gedeelde hosting, VPS hosting, WordPress hosting en nog vele andere opties. A2 Hosting heeft ook een goed klantenserviceteam waar je terecht kunt met al je vragen. 

6. GreenGeeks 

GreenGeeks is een hostingprovider die zich focust op hun onderscheid als milieuvriendelijke webhosting provider. Deze hosting is wel iets duurder dan de normale hosting, omdat GreenGeeks zich inzet voor milieuvriendelijke initiatieven door middel van hun bedrijf. Ze hebben ook betrouwbare prestaties en een goede klantenservice. 

7. GoDaddy 

GoDaddy is een van de meest herkenbare namen in de webhosting industrie. GoDaddy is gebruiksvriendelijk en geschikt voor beginners. GoDaddy levert ook veel andere diensten naast webhosting. GoDaddy heeft ook websitebouwers en een verscheidenheid aan marketingtools die kleine bedrijven kunnen gebruiken om meer zichtbaarheid voor hun merk te creëren. Zo kun je jouw kleine merk opbouwen en jouw online aanwezigheid vergroten. 

8. Wix 

Wix staat vooral bekend als eenvoudige websitebouwer, maar beschikt ook over een goede website hosting. Helaas heb je bij Wix geen grote variatie aan hosting oplossingen. Je krijgt namelijk alleen Webhosting, als je een website bouwt op hun platform. Hierdoor is het wel een goede oplossing als je jouw hele website op het platform wilt bouwen. 

Hoe kies je een webhosting provider die geschikt is voor jouw kleine bedrijf? 

Wanneer je op zoek bent naar de beste webhosting voor jouw kleine bedrijf, moet je rekening houden met meerdere dingen. Zo moet je rekening houden met jouw budget, aangezien je niet te veel wilt betalen voor jouw hostingprovider. 

Daarnaast wil je natuurlijk ook rekening houden met de behoeften van jouw website. Het is namelijk niet handig als je een WordPress hosting kiest, terwijl je een andere CMS gebruikt. Ten slotte is ook de verwachte groei van jouw website van groot belang om rekening mee te houden wanneer je een hostingprovider voor jouw website gaat kiezen. 

Het belangrijkste is dat je de doelen voor jouw bedrijf in overweging neemt wanneer je voor een webhosting gaat kiezen. Denk hier niet alleen na over de kortetermijndoelstellingen van jouw bedrijf maar ook over de doelstellingen op de langere termijn. Hierdoor zul je een weloverwogen besluit nemen, en de beste webhosting provider voor jouw kleine bedrijf kiezen. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.