Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amazon verslaat verwachtingen

Amazon verslaat verwachtingen
26 okt 2023 om 22:22

Amazon.com heeft in het derde kwartaal van 2023 een hoger dan verwachte omzet behaald, terwijl ook de winst veel beter was dan voorspeld, maar de omzetverwachting voor het vierde kwartaal is aan de voorzichtige kant. Dit bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse e-commercereus.

Het operationele resultaat kwam afgelopen kwartaal uit op 11,2 miljard dollar, van 2,5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Amazon rekende vooraf op een operationele winst van 5,5 tot 8,5 miljard dollar.

Onder de streep resteerde voor Amazon een nettowinst van 9,9 miljard dollar of 0,94 dollar per aandeel, waar analisten geraadpleegd door FactSet uitgingen van een nettowinst van 0,59 dollar per aandeel. Een jaar eerder kwam er 2,9 miljard of 0,28 dollar per aandeel aan nettowinst in de boeken.

In de verslagperiode, toen ook Prime Day plaatsvond, steeg de omzet met 13 procent op jaarbasis, van 127,1 miljard naar 143,1 miljard dollar. De markt ging uit van 141,5 miljard dollar. Amazon zelf rekende op een omzet van 138 tot 143 miljard dollar. 

Zonder een gunstig valuta-effect van 1,4 miljard dollar was sprake van een omzetgroei van 11 procent.

Bij de belangrijke clouddivisie Amazon Web Services kwam de omzetgroei uit op 12 procent, gelijk aan het tweede kwartaal, bij een totaalopbrengst van 23,1 miljard dollar. De markt ging uit van 23,2 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende vierde kwartaal rekent Amazon op een operationele winst van 7,0 tot 11 miljard dollar, tegenover 2,7 miljard dollar in het hetzelfde kwartaal in 2022.

De omzet moet uitkomen tussen 160 en 167 miljard dollar, wat op jaarbasis stijgingen zijn van 7 en 12 procent. Daarbij rekent Amazon op een gunstig valuta-effect van 40 basispunten.

Analisten gaan uit van 167,14 miljard dollar aan omzet.

Het aandeel steeg donderdag in de nabeurshandel op Wall Street ruim drie procent, na een verlies van ruim een procent in de reguliere sessie.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Amazon.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.