Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Investeerder Torqx doet bod op Beter Bed

Update: Investeerder Torqx doet bod op Beter Bed
10 jul 2023 om 07:53

Investeerder Torqx Capital Partners doet een bod in contanten op Beter Bed van circa 168 miljoen euro, wat ruim het dubbele is van de huidige beurswaarde. Dat maakte het bedrijf maandag voorbeurs bekend.

Het bod van 6,10 euro per aandeel Beter Bed biedt een premie van 107 procent op de slotkoers van het aandeel  op vrijdag 7 juli van 2,95 euro.

Het overnamebod wordt unaniem gesteund door het bestuur en raad van commissarissen van Beter Bed, die het in het beste belang van het bedrijf en alle belanghebbenden noemen.

Beter Bed heeft de overgang gemaakt van matrassenverkoper naar slaapspecialist en ziet de online-verkopen versnellen. Het nieuwe winkelconcept leidt tot een sterke groei van de klantwaardering en van het marktaandeel, stelde CEO John Kruijssen maandag.

“Tegen die achtergrond hebben we zorgvuldig onderzocht welke eigenaarsstructuur het best het duurzame langetermijnsucces van ons bedrijf zou omvatten”, stelde CEO John Kruijssen. De conclusie was een beursexit.

“Torqx ondersteunt onze strategische routekaart volledig”, aldus Kruijssen.

De drie grootste aandeelhouders met een gezamenlijk belang van 44,32 procent, met name Navitas Capital, Teslin Participaties en De Engh bv, blijven investeren in Beter Bed op verzoek van Torqx, dat stelt de expertise van deze drie aandeelhouders op retailgebied te waarderen.

“In deze nieuwe setting kan Beter Bed al zijn middelen gebruiken om de groei te faciliteren met een focus op waardecreatie op de lange termijn voor alle belanghebbenden, wat wij volledig steunen”, stelde Chief Investment Officer Harmen Geerts van Torqx Capital Partners.

Het bod wordt gefinancierd met eigen vermogen en een financieringspakket van 45 miljoen euro met aanvullende ruimte.  

Navitas Capital zal een belang van 21 procent hebben na de overname en samen met Teslin en de Engh zal het belang 42 procent zijn. Teslin en De Engh zullen 45 procent van de opbrengst van de overname opnieuw investeren en zullen elk een belang van 10,5 procent overhouden in het bedrijf.

Torqx zal het hoofdkantoor in Uden laten, terwijl ook de kernwaarden en cultuur, waaronder de duurzaamheidsdoelstellingen worden gehandhaafd.

Update: om informatie toe te voegen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.