Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Video: beleggers onderschatten impact van agressieve monetaire beleid Fed en ECB

Video: beleggers onderschatten impact van agressieve monetaire beleid Fed en ECB
16 jun 2023 om 16:39

Beleggers onderschatten de gevolgen van het verkrappende monetaire beleid van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Dit zei beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot Kempen vrijdag voor de camera van ABM Financial News.

Hoewel de Fed afgelopen woensdag een pas op de plaats maakte, hintte de Amerikaanse centrale bank wel op nog twee renteverhogingen later dit jaar. De ECB verhoogde de rente met 25 basispunten en zal vermoedelijk nog meer verhogen in de komende maanden.

Desondanks noteren aandelenmarkten hoger. “Aandelen lijken totaal geen last te hebben van dit krappere monetaire beleid”, aldus Van Leenders. “De stijging van de beurzen heeft wel een reden; de winsten gaan omhoog, ondanks dat Europa in een recessie zit”, zei de beleggingsstrateeg.

“De gevolgen van het monetaire beleid worden echter wel steeds zichtbaarder en zullen ook steeds zichtbaarder worden, dus die [winst]groei gaat wel naar beneden, als dan ook inflatie naar benden komt, dan wordt het moeilijker om de winsten verder te laten groeien”, aldus de beleggingsstrateeg.

“Dus wij zijn er wel sceptisch over dat dit houdbaar is en zijn daarom nog voorzichtig met aandelen”, concludeert hij.

Klik hier voor: beleggers onderschatten impact van agressieve monetaire beleid Fed en ECB


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Van Lanschot Kempen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.