Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Apple lanceert nieuwe MacBooks en Pro’s

Apple lanceert nieuwe MacBooks en Pro’s
5 jun 2023 om 19:57

Apple heeft maandag bij de aftrap van zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference een nieuwe, grotere versie van zijn MacBook Air laptop gepresenteerd en de overstap van het bedrijf naar aangepaste chips in zijn pc’s voltooid.

De 15-inch MacBook Air, met een vanafprijs van 1.299 dollar, is voorzien van de op maat gemaakte M2-chip van Apple. Deze computer is volgens het bedrijf sneller dan de snelste MacBook Air op basis van de processor van Intel. Verder gaat de batterij 18 uur mee.

De 15-inch versie is per direct te bestellen en vanaf volgende week verkrijgbaar. Apple biedt ook 13,3-inch en 13,6-inch MacBook Airs aan.

Apple verlaagt verder de prijs van de gewone MacBook Air, met de oudere M1-chip, naar 999 dollar, terwijl de oudere M2 MacBook Air voor 1.099 dollar wordt verkocht.

Het bedrijf introduceerde maandag ook nieuwe Mac Studio en Mac Pro high-end computers met aangepaste chips. De Mac Studio heeft een vanafprijs van 1.999 dollar en de Mac Pro een vanafprijs van 6.999 dollar.

Apple kwam verder met software updates voor de iPhone. Apple’s iOS 17 heeft een aantal updates om de communicatiefuncties in de telefoon-app, FaceTime en berichten van het bedrijf te verbeteren.

In de telefoon app geeft Apple gebruikers de mogelijkheid om gepersonaliseerde afbeeldingen van de beller te tonen op de telefoon van de andere gebruiker. Apple zal ook beginnen met het transcriberen van voicemails met kunstmatige intelligentie (AI) op het apparaat. In de FaceTime app kunnen gebruikers videoberichten achterlaten. En in de berichten-app stelt Apple gebruikers in staat om in te checken of er iemand thuis is.

Apple introduceert ook een nieuwe manier om informatie uit te wisselen met andere iPhone-gebruikers, genaamd “NameDrop”. Gebruikers kunnen telefoons dicht bij elkaar houden en contacten, foto’s of bestanden delen.

Apple zei maandag dat het nieuwe kunstmatige intelligentietechnieken zou toepassen op zijn toetsenborden om de autocorrectie te verbeteren

Verder verwacht de markt dat Apple tijdens de ontwikkelaarsconferentie een virtual reality headset onthult. Die moet volgens de Wall Street Journal 3.000 dollar gaan kosten. Het zou het eerste echt nieuwe product van Apple zijn in bijna tien jaar.

Het aandeel Apple noteerde maandagavond op 183 dollar.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Apple Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.