Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vergeet het magazijn niet: de gids voor een soepel werkende motor van het bedrijf

Vergeet het magazijn niet: de gids voor een soepel werkende motor van het bedrijf
31 mei 2023 om 10:44

Directeuren en managers kijken vooral naar het grote plaatje van het bedrijf. Hoe is de omzet, hoe heeft de winst zich ontwikkeld en zijn de aandelen gestegen? Allemaal logische zaken om naar te kijken, maar ook de andere schakels van het bedrijf zijn belangrijk. Bij bedrijven die spullen verkopen, is een belangrijke taak weggelegd voor het magazijn. Dit kun je zelfs de motor van het bedrijf noemen. Met de goede brandstof draait de motor op volle toeren, met als gevolg dat het lekker gaat met het bedrijf, tot op de beursvloer aan toe. In dit artikel ontdek je welke brandstof je nodig hebt voor een soepel draaiend magazijn.

Oog voor de kleinste details

Een nieuwe heftruck valt uiteraard wel op. Het verschil zit hem juist in de kleine details. Een heftruck is natuurlijk hartstikke handig om pallets met dozen te verplaatsen. Alleen is het minder handig als die dozen niet goed dicht zitten. Papiertape is ontzettend stevig en zorgt ervoor dat dozen goed dicht blijven. Dit heeft niet alleen voor de verplaatsing binnen het magazijn voordelen, het is ook nog eens duurzaam.

Efficiënt met de ruimte omgaan

Een magazijn is voor sommige bedrijven wat de zolder voor woningbezitters is. De spullen die je niet dagelijks nodig hebt, kun je mooi in een hoekje van het magazijn proppen. Je zult begrijpen dat dit niet overdreven verstandig is. Door efficiënt met de ruimte om te gaan, haal je meer uit het magazijn. Daarnaast is het voor de magazijnmedewerkers een stuk lekkerder werken als dit in een efficiënt ingerichte omgeving is. Behalve een goede planning zijn ook de juiste magazijn dozen belangrijk bij de inrichting van het magazijn.

Kleed het magazijn aantrekkelijk aan

Veel mensen denken bij een magazijn aan de kleur grijs. De vloer is grijs, de muren zijn grijs en het plafond is, je raadt het al, grijs. Niks mis mee, maar het is niet de meest inspirerende omgeving om in te werken. Door de boel op te fleuren creëer je een werkomgeving waarin iedereen zin heeft om aan de slag te gaan. Met alle positieve gevolgen van dien.

Laat regelmatig je gezicht zien

“Wie is toch die man die ieder jaar de nieuwjaarstoespraak houdt?” Als dit over jou gezegd wordt, doe je iets niet goed. Het is begrijpelijk dat je het druk hebt. En dat is maar goed ook. Het mag alleen niet ten koste gaan van je voeling met de werkvloer. Medewerkers doen meer hun best voor een baas die ze kennen en regelmatig zien. Zie het als het aanduwen van de auto waardoor de motor weer gaat draaien.

Optimaliseer het routeplan

Time is money. In een magazijn kan de nodige tijd verloren gaan als de medewerkers er een uur over doen om de goede doos te vinden. Dit voorkom je met een helder routeplan. Zorg er daarnaast voor dat iedere medewerker de weg weet. Hiermee bespaar je een hoop tijd en dus ook geld.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.