Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Heineken op schema in 2023

Beursblik: Heineken op schema in 2023
31 mei 2023 om 18:12

Heineken ligt op schema om de outlook voor 2023 te halen, ondanks het relatief slechte weer in Europa. Dit stellen analisten van Bank of America woensdag in een rapport.

Vanochtend bleek dat het Mexicaanse Femsa in totaal voor ruim 3,0 miljard euro aan aandelen Heineken en Heineken Holding heeft verkocht.

Met deze transactie achter de rug, ligt het volgens de analisten van de bank voor de hand zich weer te richten op het fundamentele verhaal van de Nederlandse brouwer. Ondanks het slechte weer in Europa, zal Heineken volgens de analisten dit jaar een autonome EBIT-groei van 5 tot 10 procent realiseren.

Hoewel de situatie in Vietnam, goed voor 6 procent van de groepsomzet en met heel erg hoge marges, en in Nigeria, dat 4 procent aan de groepsomzet bijdraagt, is verslechterd, wordt dit volgens de analisten gecompenseerd door een verbetering van de mix van verkoopkanalen in Europa, hogere prijzen in Europa en een dalende kostendruk sinds december, hoewel dit grotendeels pas merkbaar zal zijn in 2024.

Bank of America handhaaft het koopadvies op Heineken met een koersdoel van 130,00 euro.

Het aandeel sloot woensdag 2,2 procent lager op 94,48 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.