Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Een woning kopen voor de verhuur en voor het rendement

Een woning kopen voor de verhuur en voor het rendement
30 mei 2023 om 12:27

Een woning kopen voor de verhuur en voor het rendement

Het kopen van een woning voor de verhuur kan zeer rendabel zijn. Het voordeel van vastgoed is dat je hetgeen je erin investeert ook nog kunt verhuren voor een hoog bedrag per maand. Door ook nog de best passende hypotheek te kiezen, haal je het maximale uit de mogelijkheden.

De waarde van onroerend goed is in de afgelopen tien jaren hard gestegen. De prijzen lijken zich nu te stabiliseren of ze zijn licht aan het dalen. Toch kan het verstandig zijn om nu toe te slaan. Er dreigen namelijk verdere renteverhogingen. Het voordeel van nu kopen is dat je niet meer fors hoeft overbieden om een huis of appartement voor de verhuur te kunnen kopen. De gekte is namelijk uit de markt.

Rendement maken met verhuur en door overwaarde in de hypotheek

Nadat de woning gekocht is, kun je het huis of het appartement verhuren. Koop dus een woning op een locatie die erg in trek is bij huurders. Vooral in studentensteden zijn appartementen goed te verhuren. Een andere optie is het kopen van een huis en deze splitsen in appartementen. Op deze manier kun je meer halen uit de mogelijkheden voor de verhuur. Ook kun je, als er een woonvergunning op het object zit, kijken of je een kantoor of winkelpand kunt transformeren naar appartementen voor de verhuur.

De andere manier om rendement te maken, is door het opbouwen van een overwaarde. Dit kan op twee manieren, namelijk door stijgende huizenprijzen en door aflossingen in de hypotheek. Of de huizenprijzen stijgen is onzeker, maar aflossingen zijn wel zeker.

Hoe kun je de financiering regelen?

Voor het kopen van een tweede woning heb je eigen vermogen nodig. Je kunt namelijk niet het volledige bedrag financieren met een verhuurhypotheek. Ook de bijkomende kosten moet je aan eigen geld achter de hand hebben. Het gaat bijvoorbeeld om notariskosten, overdrachtsbelasting en taxatiekosten.

Kies een hypotheek gericht op de verhuur

Een reguliere hypotheek volstaat niet voor het kopen van een woning voor de verhuur. Bij Mogelijk kun je een Verhuurhypotheek afsluiten tegen een goede rente en met de mogelijkheid om een groot deel van de hypotheek aflossingsvrij te houden. Door het aflossingsvrij houden van een deel van de lening kun je zelf bepalen wanneer je hoeveel afbetaalt op de hypotheekschuld.

Door het doen van een quickscan vraag je een voorstel aan bij Mogelijk. Je krijgt direct een rente-indicatie en binnen 2 werkdagen hoor je of de leensom haalbaar is. Ook kun je makkelijk voor de verhuurhypotheek berekenen wat de maandasten zullen zijn. Vervolgens komt het benodigde geld zo snel mogelijk beschikbaar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.