Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Europese aandelen verdienen meer aandacht

Beursblik: Europese aandelen verdienen meer aandacht
30 mei 2023 om 17:34

De vooruitzichten voor Europa zijn op de middellange termijn structureel verbeterd en dus zijn aandelen uit deze “onbeminde” regio een strategische heroverweging waard. Dit vinden analisten van JPMorgan Asset Management.

Europese aandelen hebben het sinds september 2020 over het algemeen beter gedaan dan Amerikaanse aandelen. Aanvankelijk profiteerden deze aandelen van een wereldwijde verschuiving van groeiaandelen naar waardeaandelen, maar recenter werd het momentum gestimuleerd door winstverbeteringen nu Europa het veel beter dan gevreesd heeft gedaan zonder Russisch gas, aldus de Amerikaanse vermogensbeheerder.

“De pandemie en de energiecrisis hebben de leiders van de regio in beweging gebracht en een einde gemaakt aan een langdurige periode van straffe bezuinigingen en negatieve rentevoeten”, meent JPMorgan.

Op middellange termijn verwacht de bank dat dit de nominale winsten in Europa zal ondersteunen, wat niet in de huidige waarderingen tot uiting komt.

“Daarom denken wij dat beleggers de afgelopen tien jaar de aandelen van het continent terecht hebben gemeden, maar dat zij de rol van Europese aandelen in hun portefeuille nu moeten heroverwegen”, aldus de bank.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.