Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street signaleren licht hogere opening

Futures Wall Street signaleren licht hogere opening
26 mei 2023 om 13:05

 De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een licht hogere opening tegemoet. 

Futures op de S&P 500 index noteren rond lunchtijd 0,1 procent in het groen. De Nasdaq lijkt 0,3 procent hoger te gaan openen.

Naast de aanhoudende onzekerheid omtrent het Amerikaanse schuldenplafond, is het wachten op nieuwe inflatiecijfers. Vanmiddag staat de PCE-inflatie geagendeerd, wat een belangrijke indicator is bij het vaststellen van het monetaire beleid door de Federal Reserve.

De prognoses voor de kerninflatie ligt voor april op 0,3 procent op maandbasis en op 4,6 procent op jaarbasis. Daarmee zouden de cijfers gelijk zijn aan die uit maart.

Vanmiddag komen in de VS verder nog de orders voor duurzame goederen en het consumentenvertrouwen van de universiteit van Michigan naar buiten.

De euro/dollar noteert vrijdagmiddag op 1,0743. Een vat Brentolie noteert licht hoger op 76,48 dollar. 

Bedrijfsnieuws

Er staan voor vandaag geen bedrijfscijfers op de agenda, maar er zal wellicht weer aandacht zijn voor de technologieaandelen. Dit jaar eisen met name de grote namen de aandacht op met flinke koerswinsten. Deze week deed Nvidia er nog eens een schepje bovenop, nadat het bedrijf bevestigde dat AI een forse bijdrage kan leveren aan de groei van de technologiesector. Het aandeel noteerde daarop nieuwe recordstanden en nadert inmiddels de club van bedrijven met een beurswaarde van meer dan 1.000 miljard dollar.

Slotstanden

De S&P 500 sloot donderdag 0,9 procent hoger op 4.151,28 punten, de Dow Jones index daalde 0,1 procent naar 32.764,65 punten, maar de Nasdaq sloot 1,7 procent hoger  op 12.698,09 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.