Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pharming boekt verlies

Pharming boekt verlies
11 mei 2023 om 07:20

Pharming Group is in het eerste kwartaal in de rode cijfers gedoken. Dit bleek donderdag uit cijfers van het biotechbedrijf.

In het afgelopen kwartaal van 2023 bereikte Pharming een belangrijke mijlpaal met de goedkeuring en lancering van Joenja, de eerste en enige goedgekeurde behandeling voor patiënten met APDS in de Verenigde Staten. “De lancering van Joenja kende een sterke start”, aldus CEO Sijmen de Vries in een toelichting. “In april kondigden we aan dat het eerste commerciële product was verzonden naar patiënten met vergoeding door de verzekeraar.” Pharming heeft momenteel 23 patiënten die worden vergoed.

Pharming zegt verder te gaan met de goedkeuringstrajecten voor leniolisib in Europa, het VK en Japan. “We verwachten een positief advies van de Europese toezichthouder in de tweede helft van 2023, met goedkeuringen voor Europa en het VK circa twee maanden later”, aldus de topman.

Resultaten

De inkomsten daalden in het afgelopen kwartaal van 46,6 naar 42,5 miljoen dollar. “In het eerste kwartaal was sprake van een aantal fluctuaties die invloed hadden op de Ruconest-inkomsten en de HAE-markt voor zowel acute als profylactische producten. Deze factoren waren voornamelijk te wijten aan verstoringen in de terugbetaling voor sommige patiënten met een overheidsverzekering, waardoor verzendingen werden vertraagd”, aldus De Vries van Pharming. Volgens de CEO is deze impact op de activiteiten verdwenen en is er een herstel en inhaalbeweging te zien.

De brutowinst nam af van 41,7 naar 38,5 miljoen dollar en het bedrijfsresultaat daalde van 2,8 miljoen dollar positief naar 13,7 miljoen euro negatief.

Ook werd er een verlies geboekt van 12,2 miljoen dollar. Dit was een jaar eerder nog een winst van 3,5 miljoen dollar. Dit was voornamelijk te wijten aan de daling van het bedrijfsresultaat en gunstiger wisselkoersresultaten in het eerste kwartaal van 2022 ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar.

Outlook

Voor 2023 verwacht Pharming nog steeds een lage enkelcijferige groei van de jaarinkomsten uit Ruconest, maar met verwachte schommelingen per kwartaal.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pharming

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.