Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Minder omzet bij OCI

Minder omzet bij OCI
9 mei 2023 om 07:28

OCI heeft in het eerste kwartaal van 2023 aanzienlijk minder omzet geboekt, terwijl de winst omsloeg in een klein verlies. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de kunstmestfabrikant.

In het afgelopen kwartaal bedroeg de omzet circa 1,4 miljard dollar, 41 procent minder dan een jaar eerder, terwijl de aangepaste EBITDA op jaarbasis met 65 procent afnam tot 336 miljoen dollar. "Vooral door significant lagere verkoopprijzen en volumes", aldus OCI.

CEO Ahmed El-Hoshny voegde daaraan toe dat de marktomstandigheden uitdagend waren, maar dat de onderliggende fundamenten "gezond: bleven.

OCI wees verder op een verlies van 98 miljoen dollar op hedges op natuurlijk gas en een geraamde impact van 77 miljoen dollar op onvoorziene uitvalmomenten in Texas.

Onder de streep restte een aangepast verlies van 15 miljoen dollar tegen een winst van 354 miljoen dollar een jaar eerder. Het gerapporteerde resultaat daalde van 410 miljoen dollar winst naar een verlies van bijna 72 miljoen dollar.

De vrije kasstroom bedroeg 151 miljoen dollar.

De nettoschuld daalde met 9 procent naar 1,06 miljard dollar met een schuldratio van 0,3.

Liever wat actiever handelen?

Bekijk hier het aanbod van instrumenten voor het aandeel OCI

Outlook

OCI merkte op dat de stikstofprijzen onder druk staan, maar dat de markt in het lopende tweede kwartaal tekenen van verkrapping begint te vertonen, waardoor de prijzen in sommige regio's herstellen.

Voor 2023 verwacht het bedrijf een vraagherstel bij graan en een beperkt nieuw aanbod ervan.

Voor methanol verwacht OCI in de tweede helft van het jaar een herstel in China. dat de vraag en de prijsvorming zal ondersteunen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers OCI

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!