Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Exor blijft laag gewaardeerd

Beursblik: Exor blijft laag gewaardeerd
17 apr 2023 om 10:41

De vermogenswaarde van Exor per eind 2022 komt goed overeen met de taxatie van Degroof Petercam, en dat betekent dat het aandeel nog steeds tegen een forse korting wordt verhandeld.

Degroof Petercam denkt dat de huidige vermogenswaarde alweer is opgelopen naar 135,30 euro per aandeel, na de daling in 2022, wat een korting oplevert van 42,5 procent. Dat is fors meer dan de korting van 28 procent die volgens de analisten zou moeten gelden. Exor rapporteerde maandag zelf een waarde per eind 2022 van 122,30 euro per aandeel.

Dit kan verbeteren als de beleggingen verschuiven naar aantrekkelijkere segmenten dan alleen de auto-industrie, denkt Degroof Petercam. De investering van 1,5 miljard euro in strategieën van private funds is bijna afgerond met de transacties in Ligotto en Ventures en Exor heeft aangekondigd ook 5 miljard euro in beursgenoteerde beleggingen te willen investeren, in de sectoren luxe, zorg en technologie.

Volgens Degroof Petercam zijn er wel forse pakketten nodig als tegenwicht tegen de grote belangen in Stellantis, Ferrari en CNH Industrial.

Het dividend van 0,44 euro per aandeel over 2022 is iets hoger dan 0,43 euro een jaar eerder, omdat het aantal aandelen is afgenomen. Exor zal een stabiel dividend van zo’n 100 miljoen euro per jaar blijven uitkeren, aldus Degroof. Als Exor eigen aandelen blijft inkopen, dan zal hierdoor de uitkering per aandeel oplopen.

Degroof hanteert voor Exor een koopadvies met een koersdoel van 96,00 euro. Maandag noteert het aandeel 0,3 procent lager op 77,54 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers EXOR NV

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.