AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Video: Dalende trend olieprijs nog niet voorbij

Video: Dalende trend olieprijs nog niet voorbij
30 mrt 2023 om 16:20

De prijs voor Brent olie zit de afgelopen dagen weer in de lift nu de grootste paniek op de financiële markten voorbij lijkt. Dit concludeerde Hans van Cleef van Energy Research & Strategy van Publieke Zaken tegen ABM Financial News.

Technisch is het neergaande trendkanaal, ingezet in maart 2022, echter nog gewoon intact, aldus Van Cleef.  

"De recessie-angsten zijn nog steeds groot", verklaart de analist. En het herstel van de Chinese economie gaat minder voorspoedig dan gehoopt, terwijl de Russische olie ondanks alle sancties zijn weg nog prima vindt richting de markt.

Maar zoals het Internationaal Energieagentschap aangeeft, zal de vraag naar olie in de tweede jaarhelft verder zal gaan stijgen. En tegelijk blijven de investeringen achter. "Dat zorgt ervoor dat de vraag-aanbod-balans kantelt. Ofwel de vraag groeit sneller dan het aanbod." Dat zal de olieprijs goed doen, al is het onzeker of dit voldoende is om uit het neergaande trendkanaal te breken.

Klik hier voor: dalende trend olieprijs nog niet voorbij 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Royal Dutch Shell
    * *
  • Total Energies
    * *

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!