Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street hoger gesloten

Wall Street hoger gesloten
29 mrt 2023 om 22:04

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,4 procent tot 4.027,82 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 32.717,60 punten en de Nasdaq sloot 1,8 procent hoger op 11.926,24 punten.

De Amerikaanse aandelenmarkten stegen woensdag, terwijl beleggers steeds meer ontspannen werden over de gezondheid van de banksector en hun aandacht verleggen naar het pad voor de rentetarieven.

“Tijdens deze periode van financiële stress hebben de markten meer renteverlagingen ingeprijsd”, zei strateeg Agnès Belaisch van Barings Investment Institute. “Ik verwacht nog steeds dat de Federal Reserve de rente zal moeten verhogen, daar is niets in veranderd. Maar de markten zijn niet helemaal overtuigd”, aldus Belisch.

De CBOE volatiliteitsindex is gezakt tot onder het langetermijngemiddelde van 20, een teken dat traders veel kalmer zijn dan de laatste tijd.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week zijn gestegen met 2,9 procent. De marktindex steeg van 221,0 naar 227,3.

De aanstaande woningverkopen zijn in februari op maandbasis met 0,8 procent gestegen. Op jaarbasis daalden de verkopen met 21,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0842. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0844 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0843 op de borden. 

De meifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 0,3 procent, ofwel 0,23 dollar, lager op 72,97 dollar op de New York Mercantile Exchange. 

Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gedaald.

Donderdag staan in de VS op macro-economisch vlak een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers van het vierde kwartaal.

Bedrijfsnieuws

Bankaandelen herstelden verder. First Republic Bank steeg ruim 7,0 procent, PacWest Bancorp won circa 6,5 procent en Bank of America noteerde 1,8 procent hoger.

Micron Technology heeft zijn grootste kwartaalverlies ooit gerapporteerd na een afschrijving van voorraden, maar hintte erop dat de markt voor geheugenchips mogelijk een bodem heeft bereikt. Het aandeel steeg 8,0 procent.

Lululemon won ongeveer 13,3 procent, nadat de specialist in yogakleding meevallende kwartaalcijfers liet zien en de outlook voor dit jaar verhoogde.

De Zwitserse bank UBS steeg ruim 4,0 procent op het nieuws dat oudgediende Sergio Ermotti, een Zwitser, terugkeert om de noodfusie met Credit Suisse in goede banen te leiden. De Nederlandse topman Ralph Hamers ruimt het veld. Zijn doel om van UBS een wendbare internetbank te maken, zoals hij eerder met ING deed, is na de fusie niet meer relevant.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.