Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures voorspellen lagere opening Wall Street

Futures voorspellen lagere opening Wall Street
24 mrt 2023 om 12:17

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Rond het middaguur noteren de futures op de S&P 500 0,7 procent in het rood.

Donderdag sloten de indexen op Wall Street in het groen, hoewel een deel van de winsten tegen het einde van de handelsdag wel verloren ging. Beleggers blijven bezorgd over de kwetsbare bankensector, ondanks garanties van de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen, dat zij verder kan ingrijpen om het financiële systeem te stabiliseren wanneer dit nodig is.

De koersen van de regionale banken First Republic en PacWest Bancorp gingen donderdag aanvankelijk omhoog, maar sloten toch lager. Vrijdag verliezen deze aandelen opnieuw terrein.

Ondanks snelle maatregelen van toezichthouders en beleidsmakers neemt het risico toe dat de stress in het bankwezen overslaat naar andere sectoren en de Amerikaanse economie, waardoor “grotere financiële en economische schade wordt aangericht dan verwacht”, waarschuwde Moody’s donderdag in een rapport.

Op macro-economisch vlak is er vrijdag in de VS aandacht voor de orders voor duurzame goederen in februari en de samengestelde inkoopmanagersindex voor de industrie en dienstensector in maart.

De euro/dollar noteert vrijdag rond lunchtijd op 1,0719. WTI-olie is 3 procent goedkoper per vat dan donderdag.

Bedrijfsnieuws

First Republic, dat donderdag zo’n 6 procent daalde, lijkt vrijdag 3 procent lager te gaan openen. Grootbanken als Citigroup, JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Bank of America noteren voorbeurs 1,5 tot 2,5 procent in het rood.

Block, dat donderdag al stevig onder druk stond na een rapport van shorter Hindenburg, levert vrijdag in de voorbeurshandel nog eens 3 procent in.

Slotstanden

De S&P 500 won donderdag op het slot 0,3 procent op 3.948,72 punten, de Dow Jones index steeg 0,2 procent op 32.105,25 punten en de Nasdaq sloot 1,0 procent hoger op 11.787,40 punten. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.