Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street aast op hogere opening

Wall Street aast op hogere opening
23 mrt 2023 om 12:24

Wall Street lijkt zich donderdag te herpakken. Futures op de S&P 500 wijzen op een openingswinst van 0,5 procent en de Nasdaq lijkt bijna een procent hoger te gaan openen.

Woensdagavond verhoogde de Federal Reserve de rente met 25 basispunten. En het einde van de renteverhogingen lijkt in zicht.

Waar de centrale bank voorheen sprak van “aanhoudende verhogingen”, werd dit woensdag niet herhaald. In plaats daarvan zei de Fed dat “wat aanvullende beleidsaanscherpingen passend kunnen zijn”. 

Anderzijds hoeft de markt volgens Rabobank ook niet te rekenen op een renteverlaging later in dit jaar.

De koersen kwamen volgens ING woensdagavond onder druk staan, na uitspraken van de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen, kort voor het sluiten van Wall Street. Zij ontkende dat er voor houders van deposito’s van meer dan 250.000 dollar een garantie van de Amerikaanse overheid komt. Daarop zag ING vooral bankaandelen hard omlaaggaan. “Het verpestte de opgewekte stemming.”

Donderdagmiddag noteert de euro/dollar op 1,0874 en de Amerikaanse tienjaarsrente op 3,490 procent.

De olieprijs daalt met circa een half procent.

Bedrijfsnieuws

Ford herhaalde in aanloop naar een beleggersdag de outlook voor 2023. De fabrikant voegde daaraan to dat Ford Model E dit jaar een verlies van ongeveer 3 miljard dollar zal lijden. Het aandeel Ford lijkt een procent hoger te gaan openen.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC is van plan om handhavend te gaan optreden tegen Coinbase Global. Mogelijk heeft de cryptobeurs regels overtreden. Het aandeel lijkt 11 procent lager van start te gaan.

Slotstanden

De Dow Jones index leverde woensdag 1,6 procent in op 32.030 punten. De breder samengestelde S&P 500 index daalde 1,7 procent naar 3.937 punten en de Nasdaq eindigde 1,6 procent lager op 11.670 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.