Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Yellen redt spaarders Silicon Valley Bank en Signature Bank

Yellen redt spaarders Silicon Valley Bank en Signature Bank
13 mrt 2023 om 08:39

De Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen heeft na overleg met de Federal Reserve en toezichthouder FDIC besloten om volledige bescherming te bieden aan klanten die geld bij de Silicon Valley Bank hadden gestald. Dat maakten de Amerikaanse overheidsinstanties maandag bekend.

De bedrijven die geld bij de SVB in de Californische stad Santa Clara hebben gestald, zullen op 13 maart weer toegang hebben tot al hun geld. De bank moest de deuren sluiten na een bankrun en werd in resolutie geplaatst door de autoriteiten.

De ongewone stap wordt genomen om risico’s voor het financiële systeem te voorkomen. Belastingbetalers zullen echter niet voor de verliezen opdraaien, stelde het bericht.

Ook voor Signature Bank in New York zal een uitzondering worden gemaakt in verband met een systeemrisico. Deze bank werd maandag gesloten. Alle spaarders bij de bank krijgen al hun geld.

De kosten zullen worden gedragen door de aandeelhouders en niet-beschermde obligatiehouders, die de bank financierden. De directies van de banken zijn ontslagen en als er verliezen overblijven zal de banksector dat moeten betalen.  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.