Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Credit Suisse default swaps naar record

Credit Suisse default swaps naar record
13 mrt 2023 om 12:59

Het verzekeren van obligaties van Credit Suisse tegen wanbetaling is duurder dan ooit, na het omvallen van Silicon Valley Bank, dat zorgen over besmetting naar de bredere bankensector liet oplaaien.

Zogeheten credit default swaps met een looptijd van vijf jaar voor obligaties van de bank uit Zürich stegen maandag met 44 basispunten tot 446 basispunten, volgens gegevens van Bloomberg. Dat is de sterkste stijging in deze index van 125 Europese bedrijven.

Aandelen van Europese banken en verzekeraars gingen maandag hard onderuit. Het aandeel Credit Suisse daalde zelfs 12 procent en de koers is aanbeland op een nieuw dieptepunt.

Beleggers zijn bezorgd over het vermogen van de Zwitserse bank om gelden van klanten aan te trekken, zijn zakenbank succesvol af te splitsen en juridische claims en onderzoeken van toezichthouders met goed gevolg te doorstaan.

Credit Suisse meldde eerder deze maand dat de publicatie van het jaarverslag werd uitgesteld, nadat de bank op het laatste moment een telefoontje kreeg van Amerikaanse toezichthouders, die vragen hadden over aangepaste jaarrekeningen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Intel Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.