Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg haalt ABN AMRO van verkooplijst

Beursblik: Berenberg haalt ABN AMRO van verkooplijst
1 mrt 2023 om 08:54

Berenberg heeft woensdag het advies voor ABN AMRO verhoogd van Verkopen naar Houden, terwijl de koersdoelen voor zowel ABN als ING werd verhoogd.

Voor ABN werd het koersdoel verhoogd van 9,50 naar 18,00 euro, terwijl voor ING het koersdoel van 13,00 naar 16,50 euro ging.

De banken zullen volgens Berenberg profiteren van de hogere rentes, zonder dat dit ten koste gaat van de portefeuillekwaliteit. Sterke buffers en een hogere autonome kapitaalgeneratie zullen op hun beurt weer ruimte bieden voor het belonen van de aandeelhouders, zo stelden de analisten van Berenberg.

ING blijft de favoriet van Berenberg in de Benelux en Noord-Europa. Er is volgens de analisten een opwaarts potentieel van 25 procent ten opzichte van het huidige koersdoel, omdat Berenberg met de taxaties voor de winst per aandeel 5 tot 10 procent boven de consensus uitkomen. Verder verwacht Berenberg dat ING in de komende drie jaar circa 45 procent van zijn marktkapitalisatie kan uitkeren aan aandeelhouders.

ABN ging van de verkooplijst af, dankzij de verbeterde winstgevendheid en het zicht op een aantrekkelijke kapitaalteruggave.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.